• Buradasın

    Felsefe 2 sınıf hangi dersler zorunlu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2. sınıfta felsefe dersi zorunlu dersler arasında yer almaz.
    1. sınıfta zorunlu olarak işlenmesi gereken dersler şunlardır: Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Felsefenin temel konuları nelerdir?

    Felsefenin temel konuları şunlardır: 1. Varlık Felsefesi (Ontoloji): Varlığın, evrenin ilk nedenlerini araştırır. 2. Bilgi Felsefesi (Epistemoloji): Bilginin yapısını, ortaya çıkış sürecini irdeler. 3. Değerler Felsefesi (Aksiyoloji): İnsanın eylem alanına ilişkin sorunlarını ele alır. 4. Ahlak Felsefesi (Etik): İnsan eylemlerinin doğruluğunu ve yanlışlığını sorgular. 5. Sanat Felsefesi (Estetik): Güzelliğin ve sanat eserinin araştırılmasını temel alır. 6. Metafizik: Fiziksel dünyanın ötesinde var olan varlıklar ve gerçeklikler üzerine düşünür.

    1 dönem felsefe konuları neler?

    10. sınıf felsefe dersinin 1. dönem konuları şunlardır: 1. Ünite: Felsefeyi Tanıma: - Felsefenin anlamı. - Felsefi düşüncenin nitelikleri. - Felsefenin insan ve toplum hayatındaki rolü. 2. Ünite: Felsefe ile Düşünme: - Düşünme ve akıl yürütmenin temel kavramları. - Düşünme ve akıl yürütmede dilin önemi. - Felsefi soru oluşturma. - Felsefi bir görüşü veya argümanı sorgulama.

    Felsefe dersi hangi sınıflardan başlıyor?

    Felsefe dersi genellikle 11. sınıfta başlamaktadır.

    2 sınıf felsefe kaç ders var?

    2. sınıfta felsefe dersi yoktur. 2. sınıfta işlenen dersler arasında Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler bulunmaktadır.

    1 dönem 2 yazılı felsefe hangi konular çıkacak?

    10. sınıf felsefe 1. dönem 2. yazılı sınavında çıkabilecek konular şunlardır: 1. Felsefeyi Tanıma: Felsefenin anlamı, felsefi düşüncenin özellikleri ve felsefenin insan ve toplum hayatı üzerindeki rolü. 2. Felsefe ile Düşünme: Düşünme ve akıl yürütmeye ilişkin kavramlar, felsefi sorular oluşturma ve felsefi bir görüşü sorgulama. 3. Varlık Felsefesi: Varlığın konusu ve problemleri.