• Buradasın

    Erasmus personel ders verme ve ders alma arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Erasmus personel ders verme ve ders alma arasındaki temel farklar şunlardır:
    • Personel Ders Verme Hareketliliği (STA) 123:
      • Türkiye'de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, program ülkelerinden birinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesini sağlar 123.
      • İşletmede çalışan bir personelin, Türkiye'de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermek üzere davet edilmesine de olanak tanır 23.
      • Ders verilen günler için hibe ödemesi yapılır ve bu nedenle ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekir 23.
    • Personel Eğitim Alma Hareketliliği (STT) 123:
      • Türkiye'de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasını sağlar 123.
      • Eğitim almak üzere gidilecek işletme, yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş olabilir 23.
      • Tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır ve bu nedenle eğitim alma programının da gün bazında belirtilmesi gerekir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Erasmus+ personel ders alma hareketliliği nedir?

    Erasmus+ personel ders alma hareketliliği, Türkiye'de ECHE (Yükseköğretim Erasmus Üniversite Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında, personelin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Personel ders alma hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.

    Erasmus okul eğitimi kısa dönem öğrenci ve personel hareketliliği nedir?

    Erasmus+ Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği, okul eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların personeline ve öğrencilerine, Program Üyesi ülkelerde eğitim alma fırsatları sunar. Öğrenci hareketliliği için uygun faaliyetler: öğrenci gruplarının değişimi; kısa ve uzun dönemli bireysel öğrenme hareketlilikleri. Personel hareketliliği için uygun faaliyetler: işbaşı izleme/eğitim; eğitim-öğretim görevlendirmesi; kurs ve eğitimler. Her iki hareketlilik türü için de hem gönderen hem de ev sahibi kuruluşun Program Ülkelerinde yerleşik olması gerekir. Başvuru, tüzel kişiliğe sahip okul eğitimi alanında örgün eğitim veren kurumlar veya koordinasyondan sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından yapılabilir.

    Erasmus ders alma hareketliliğinde hibe ödenir mi?

    Erasmus ders alma hareketliliğinde hibe ödenir, ancak bu hibe, yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir. Hibe miktarı, başvurulan proje dönemi için Ulusal Ajans tarafından belirlenir ve bireysel destek hibesi niteliğindedir. Hibenin %80'i gitmeden önce, kalan %20'si ise döndükten ve işlemler tamamlandıktan sonra ödenir. Hibe, ders alınan günler için ödenir; bu nedenle, ders alma programının Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) gün bazında belirtilmesi gerekir. Mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirildiği durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

    Erasmus ders alma hareketliliğinde kaç saat ders almak gerekir?

    Erasmus ders alma hareketliliğinde en az 8 saat ders alınması gerekmektedir. Ayrıca, personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi seyahat hariç en az 2 iş günü, en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.

    Erasmus+ personel hareketliliği kimler için?

    Erasmus+ personel hareketliliği, Türkiye'de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan akademik ve idari personel için geçerlidir. Personel hareketliliği faaliyetinin bazı türleri: Ders verme hareketliliği (Staff Mobility for Teaching Assignments - STA). Eğitim alma hareketliliği (Staff Mobility for Staff Training - STT). Personel hareketliliği kapsamında, yurtdışında bir işletmede çalışan personelin de Türkiye'deki bir yükseköğretim kurumunda ders vermek üzere davet edilmesi mümkündür.