• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Emik yaklaşım, sosyal bilimlerde bir grubu incelerken kullanılan yöntemlerden biridir 14. Bu yaklaşımda araştırmacı, araştırma konusu olan gruba dahil olarak o grubu anlamaya çalışır 14.
    Emik yaklaşımın temel özellikleri şunlardır:
    • Kültürel özgüllük: Davranış ve tutumların, o kültürün kavramlarıyla açıklanması esasına dayanır 3.
    • Nitel açıklamalar: Nicel, sayısal analiz teknik ve yöntemlerden ziyade nitel açıklamaları kullanır 3.
    • İçsel bakış: Grubun kendi kendini tanımlaması anlamına gelir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Emik ve etik nedir?

    Emik ve etik terimleri, sosyal bilimlerde araştırma yaklaşımlarını tanımlamak için kullanılır. Emik perspektif, araştırmacının incelenen gruba "içerden" bakarak, o grubun kültürel kategorilerini ve anlamlarını yansıtan bakış açısını ifade eder. Etik perspektif ise araştırmacının kendi kültürel bağlamında şekillenmiş düşüncelerinin etkisiyle, gruba "dışarıdan" bakarak kendi görüşlerini ve düşüncelerini yansıtmasını içerir.

    Emik ne demek?

    Emik kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Anatomi terimi: "Emik" kelimesi, meme anlamına gelir. 2. Genel kullanım: "Emik", emmekten çürüyen yer, emme izi olarak tanımlanır.

    Metodolojik yaklaşım çeşitleri nelerdir?

    Metodolojik yaklaşım çeşitleri genel olarak beş ana başlık altında toplanabilir: 1. Nicel Araştırma Metodolojisi: Sayısal verilerin toplanması, analizi ve yorumlanması için kullanılır. 2. Nitel Araştırma Metodolojisi: Derinlemesine araştırmalar ve yorumlar yaparak anlam çıkarmayı hedefler. 3. Karşılaştırmalı Araştırma Metodolojisi: Farklı kültürler veya coğrafi bölgeler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları anlamak için kullanılır. 4. Eylem Araştırması Metodolojisi: Bir toplumda veya bir grupta bir sorunu çözmek veya bir değişim yapmak amacıyla uygulanır. 5. Fenomenolojik Araştırma Metodolojisi: İnsan deneyimlerini anlamak ve açıklamak için kullanılır.