Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ekstraksiyon çeşitleri iki ana kategoriye ayrılır: sıvı-sıvı ekstraksiyon ve katı-sıvı ekstraksiyon 34.
- Sıvı-Sıvı Ekstraksiyon: Birbiri ile karışmayan iki sıvının bir araya getirilmesi ve bu karışıma çözünebilen bir katının eklenmesiyle yapılan bir işlemdir 2. Bu yöntemde, çözünen madde iki sıvı arasında dağılır ve konsantrasyonları arasındaki oran sabit kalır 2.
- Katı-Sıvı Ekstraksiyon: Katı bir malzemenin içerdiği bir veya birden fazla bileşenin uygun bir çözücü yardımıyla ayrılması işlemidir 34. Bu yöntem, gıda endüstrisinde şekerin şeker pancarından ayrılması, yağların bitkilerden ekstrakte edilmesi gibi uygulamalarda kullanılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: