Türkiye'deki başlıca biyokütle enerji kaynakları: Bitkisel biyokütle kaynakları: yağlı tohumlu bitkiler (kanola, ayçiçeği, soya vb.); şeker ve nişasta bitkileri (patates, buğday, mısır, şeker pancarı vb.); elyaf bitkileri (keten, kenevir, sorgum, miskantus vb.); protein bitkileri (bezelye, fasulye vb.); bitkisel ve tarımsal artıklar (dal, sap, saman, kök, kabuk vb.). Orman ve orman ürünlerinden elde edilen biyokütle kaynakları: orman ve ormancılık endüstrisi atık ve artıkları; enerji ormanları; enerji bitkileri. Hayvansal biyokütle kaynakları: büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarının dışkıları; mezbaha atıkları; hayvansal ürünlerin işlenmesi sırasında ortaya çıkan atıklar. Kentsel ve endüstriyel atıklardan elde edilen biyokütle kaynakları: biyolojik kökenli endüstri atıkları; belediye atıkları; arıtma çamurları.