• Buradasın

    Atatürk'ün beka sözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Atatürk'ün "beka" ile ilgili sözü şu şekildedir:
    "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz" 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Atatürk'ün yenilmemek üzerine sözü nedir?

    Atatürk'ün yenilmemek üzerine söylediği sözlerden biri şudur: "Dünyada yenilmez kimse, yenilmeyen takım, yenilmeyen ordu, yenilmeyen kumandan yoktur".

    Atatürkün en önemli düşüncesi nedir?

    Atatürk'ün en önemli düşüncelerinden biri, akılcılık ve bilimsellik ilkesidir. Atatürk, Türk toplumunun her alanında akıl ve bilimin rehberliğini benimsemiş, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözüyle bu düşünceyi vurgulamıştır.

    Atatürk'ün 1923'te söylediği söz nedir?

    Atatürk'ün 1923 yılında söylediği bazı önemli sözler şunlardır: 1. "Türkiye'nin gelecekteki hükümet şekli kelimenin tam manasıyla demokratik olacaktır". 2. "Biz yabancılara karşı herhangi düşmanca bir his beslemediğimizi gibi, onlarla samimane münasebetlerde bulunmak arzusundayız". 3. "Efendiler! Asırlardan beri Doğu'da mağdur ve mazlum olan milletimiz, Türk milleti hakikatte yaratılıştan sahip olduğu hasletlerden yoksun kabul ediliyordu". 4. "Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz" (15 Mart 1923, Adana).

    Atatürkün 10 sözü nelerdir?

    Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 sözü: 1. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 2. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 3. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir". 4. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 5. "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür". 6. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 7. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 8. "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur". 9. "Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır". 10. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez".

    Atatürkün 20 sözü nelerdir?

    Atatürk'ün 20 sözü şunlardır: 1. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 2. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit ilimdir". 3. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez". 4. "Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister". 5. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 6. "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir". 7. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 8. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 9. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 10. "Milli hedef belli olmuştur. Ona ulaşacak yolları bulmak zor değildir. Önemli olan, çetin olan o yollar üzerinde çalışmaktır".

    Atatürkçülük ve Atatürk ilkeleri arasındaki fark nedir?

    Atatürkçülük ve Atatürk ilkeleri arasındaki fark şu şekilde açıklanabilir: Atatürkçülük, Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, toplum hayatına yön veren gerçekçi ve millî bir sistemdir. Atatürk ilkeleri ise, Atatürkçülüğün temelini oluşturan ve tam bağımsızlığı ile çağdaşlaşmayı sağlamayı amaçlayan altı ilkeden oluşur: 1. Cumhuriyetçilik: Milletin egemenliğini kendi elinde tuttuğu bir devlet şeklidir. 2. Milliyetçilik: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel felsefesidir ve tam bağımsızlığa dayanır. 3. Halkçılık: Herkesin kanun önünde eşitliğini ve hiçbir kişi ya da gruba ayrıcalık tanınmamasını öngörür. 4. Laiklik: Din ve devlet işlerinin ayrı olması, devletin hukuk kurallarına göre yönetilmesidir. 5. Devletçilik: Devletin ekonomik ve sosyal alanlarda planlama yapması ve rol oynamasıdır. 6. İnkılapçılık: Toplumun ve devletin değişen şartlara göre kendini yenilemesi ve gelişmesidir.

    Atatürk'ün en güzel sözü nedir?

    Atatürk'ün en güzel sözlerinden bazıları şunlardır: 1. "Bir millet sanattan ve sanatçıdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir." 2. "Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgisi olmayan varlıklar insan değildirler." 3. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız." 4. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." 5. "Bilim, gerçeği bilmektir. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız."