Artemia üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Yumurtaların Temini: Artemia yumurtaları (kistler) aşırı tuzlu göllerin kıyılarından toplanır, yıkanır, temizlenir ve kurutulur. 2. Hazırlık Aşaması: Uygun bir ortamda, 1 litre su için 20-30 gram tuz, 8-8,5 pH ve 25-28 derece sıcaklıkta su hazırlanır. 3. Kuluçka Süreci: Yumurtalar, dezenfekte edilip tartıldıktan sonra tanka transfer edilir ve 5 gram/litre yoğunluğunda olacak şekilde yerleştirilir. 4. Hasat: Yumurtalar çatladıktan sonra, yüzen larvalar hasat edilir. Artemia üretiminde zuger şişesi, silindirik tanklar, termostatlı ısıtıcı, havalandırma pompası ve plankton bezi gibi özel araç gereçler kullanılır.