Buradasın
4. sınıf fen bilimleri besinler ve özellikleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
4. sınıf fen bilimleri dersinde besinler ve özellikleri şu şekilde özetlenebilir:
- Besin: Yediğimiz ve içtiğimiz her şeye besin denir 2.
- Besinlerin Sınıflandırılması:
- Besinlerin Görevleri:
Bazı besin içerikleri ve kaynakları:
- Karbonhidratlar: Makarna, ekmek, pirinç, bulgur, patates, tatlılar, meyveler 23.
- Yağlar: Zeytin, ayçiçeği, mısır, ceviz, fındık, susam, tereyağı, zeytin yağı, ay çiçek yağı, kuyruk yağı 23.
- Proteinler: Et, süt ve süt ürünleri, tavuk, balık, yumurta, bal, tahıllar, baklagiller 23.
- Vitaminler: Meyve ve sebzeler 23.
- Su: Tahıl ve baklagiller, et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri, yumurta 23.
- Mineraller: Her besinde az ya da çok bulunur; demir, kalsiyum, çinko, potasyum gibi mineraller 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: