Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir gezi vlogu formatında olup, sunucu ve İstanbul'dan gelen misafirleri Fatih abi ve Aysun abla ile birlikte Konya Beyşehir ilçesini geziyor.
- Video, Beyşehir Gölü Seyir Terası'ndan başlayıp, Eşrefoğlu Camii'ni ziyaret ediyor. Eşrefoğlu Camii'nin 1296-1299 yılları arasında Süleyman Bey tarafından yaptırıldığı, 46 ahşap sütundan oluştuğu ve sütunların çatlamasını önlemek için altı ay boyunca Beyşehir Gölü'nde bekletildiği anlatılıyor. Daha sonra tarihi Taşköprü'ye geçiliyor ve son olarak Tolca Mahallesi'ndeki Oscar Balık Evi'nde balık yiyorlar.
- Konya Beyşehir Gezisi
- Azicem Gezicem, Konya Beyşehir'i gezeceklerini belirtiyor.
- Beyşehir'e gidiyorlar ve Beyşehir Gölü Seyir Terası'na çıkıyorlar.
- Beyşehir'in merkezinde tarihi bir köprü ve baraj olarak kullanılan Taşköprü bulunuyor.
- 01:12Eşrefoğlu Camii
- Eşrefoğlu Camii 1296 yılında inşaatı başlanmış ve 1299 yılında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından tamamlanmış.
- Camide 46 tane ahşap sütun bulunuyor ve ahşap işçiliği ve çinli konusunda zengin süslemelere sahip.
- Sütunların çatlaması önlemek için inşaatından önce altı ay boyunca Beyşehir Göleti'nde bekletilmiş ve biriken karlar havuza akıtılıp yakılan odunlarla eritilen buharla nemli tutulmuş.
- 02:27Tarihi Taşköprü
- Eşrefoğlu Camii'nden çıkıp tarihi Taşköprü'ye geliyorlar.
- Taşköprü 1900'lü yılların başlarında yaptırılmış ve gölü baraj gibi kullanıp Konya Ovasını tarıma amacıyla sulamak için inşa edilmiş.
- Kanal zamanında Konya Ovasını tarım amacıyla sulamak için 1900'lerin başında inşa edilmiş.
- 03:09Oscar Balık Evi
- Tolca Mahallesi'ndeki Oscar Balık Evi'ne geliyorlar.
- Balıklar kızartılıyor ve sazan, balina ve balık tunağı gibi lezzetler sunuluyor.
- Balıklar çok lezzetli ve 3 metre uzunluğunda olup, Beyşehir Gölü'nün kenarında manzaralı bir yerde servis ediliyor.