• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, bir kişinin Apple cihazındaki ALS sensörü arızası nedeniyle Uno Teknik Servis'e götürdüğü cihazın geri dönüş sürecini anlattığı bir deneyim paylaşımıdır.
    • Videoda, konuşmacının Kasım ayında aldığı Apple cihazındaki ALS sensörü sorunu nedeniyle Uno Teknik Servis'e götürdüğü cihazın 23 gün sonra "cihazda herhangi bir arıza bulunamadı" olarak geri gönderildiği anlatılıyor. Konuşmacı, servisin iletişim sorunları, müşteri hizmetleri ve hijyen koşulları hakkında eleştirel yorumlar yapıyor.
    • Videoda ayrıca, Apple'ın kendi teknik servisinde ALS sensörü sorunu tespit edildiğini, ancak Uno Teknik Servis'te sorun olmadığını belirtiyor. Konuşmacı, garanti kapsamındaki cihazların servislere verilmemesi gerektiğini vurguluyor ve tüketici mahkemesine başvurmayı düşündüğünü, sonunda iade işlemi başlatılacağını belirtiyor. Video sonunda, Uno teknik servisinin bulunduğu bina gösteriliyor ve konuşmacı, servisin müdürüyle yaptığı görüşmeyi anlatıyor.
    00:01Deprem sonrası durum
    • Konuşmacı, ülke genelinde yaşanan kötü deprem nedeniyle sosyal medyada ve YouTube'da paylaşım yapmadığını belirtiyor.
    • Twitter ve Instagram üzerinden Antakya, Elbistan ve Adıyaman'da göçük altında kalan insanların tweetlerini ve haberlerini retweet yaparak kitlelere ulaştırmaya çalıştığını söylüyor.
    • Konuşmacı, oradaki insanların acısının yüzde biri kadar olamayacağını biliyor.
    01:15Teknik servis sorunu
    • Konuşmacı, Kasım ayında aldığı Apple cihazında ALS sensörü arızası nedeniyle Ataşehir'deki Uno Teknik Servis'e servise bıraktığını anlatıyor.
    • Cihazını 13 Kasım'da servise bıraktığını ve form aldığını, ancak internette formun oluşturulması 16 Kasım'da olduğunu fark ettiğini belirtiyor.
    • Konuşmacı, 13 Kasım'dan beri yaşadığı teknik destek sorununu anlatmak istediğini söylüyor.
    02:44Servis konumu ve sorunlar
    • Uno Teknik Servis'in Ataşehir'de, Avrupa yakasında olduğunu ve ulaşımının inanılmaz derecede zor olduğunu, özellikle araba olmayanlar için ortalama 3-4 saat ve 2 kilometre yürüme gerektirdiğini belirtiyor.
    • Cihazında ALS sensörlerinde arıza olduğu için telefonu kulağına koyduğunda ekranın kapanması ve çevirdiğinde açılması gerektiği ancak bunu yapamadığını anlatıyor.
    • Apple'ın teknik servisinin Uno Teknik Servisi olduğu söylendiğinde Ataşehir'e gittiğini ve cihazı 13 Kasım'da teslim ettiğini, yasal süre olarak 20 iş günü verildiğini belirtiyor.
    05:00Servis iletişim sorunları
    • 17, 20, 25 ve 28 Kasım'a kadar servise ulaşamadığını, telefonlara cevap verilmediğini ve bekleme süresinin uzunluğundan ziyade telefonu yüzüne kapatıldığını anlatıyor.
    • Operatöre bağlandığında jingle dinletildiğini ve 20 dakika sonra telefonun kendi kendine kapanmasını sinir bozucu bulduğunu belirtiyor.
    • 23 gün sonra internetten sorguladığında "cihaz incelendi herhangi bir arıza bulunamadı" yazdığını ve bu durumdan çıldırdığını söylüyor.
    06:31Şube müdürüyle görüşme
    • Teknik servisi aradığında, sabah 9:30'da mesai başlangıcında itici ve ukala cevaplar aldığını, verilen cevapların sorularının cevapları olmadığını belirtiyor.
    • Cihazının kargoya verildiğini ve kargo takip numarasının gelmediğini, 3 iş günü içinde kargoya verileceğini söylüyor.
    • Şube müdürüyle görüşmek istediğini söylediğinde telefonu kapattığını ve kendisinin Mecidiyeköy'e gidip metrobüs ve otobüsle Ataşehir'e 2 saat sürerek gittiğini anlatıyor.
    09:07Şube içindeki müşteriler
    • Şube içinde 6-7 kişilik bir grup müşterinin olduğunu, beklerken tanıştıklarını ve sohbet ettiklerini belirtiyor.
    • Bir müşterinin bataryada sorun olduğunu, şarjının çabuk bittiğini söyleyerek teslim ettiğini, ancak iki gün sonra telefonun camında kırık olduğunu ve önce bunu yapmaları gerektiğini söylediklerini anlatıyor.
    • Başka bir müşterinin telefonun sim kart takma yeri olmadığını, telefonu açılmadığını söyleyerek teslim ettiğini, geri verildiğinde sim kart yuvası parası istendiğini ve adamın parayı getirdiğini, ancak yuvanın verilmediğini söylüyor.
    11:42Teknik Servis Deneyimi
    • Konuşmacı, teknik servis deneyimini sıfır olarak değerlendiriyor ancak karşılaştığı bir teknik servis görevlisinin çok ilgili ve pozitif olduğunu belirtiyor.
    • Konuşmacı, cihazında ALS sensörü sorunu olduğunu ve Apple'ın kendi teknik servisinde bu sorunun tespit edildiğini, ancak teknik servisin sorun formunda "arıza gözükmedi" yazdığını anlatıyor.
    • Apple'ın teknik servisi, ALS sensörünün bozuk olduğunu ve ekranın çıkması gerektiğini, bu da ek ücrete tabi olduğunu belirtmiş.
    13:01Teknik Servis Sorunları
    • Konuşmacı, Apple'ın teknik servisinin ve kendi teknik servisinin çelişkili olduğunu, birinin yalan söylediğini iddia ediyor.
    • Konuşmacı, Apple'ın teknik servisinden aldığı fatura ve belgeleri gösteriyor, ancak teknik servis görevlisi bunu reddediyor.
    • Konuşmacı, teknik servis görevlisinin "müdür" olarak adlandırdığı Berat Bey'in ilgileneceğini söylüyor.
    13:47Diğer Müşteri Sorunları
    • Konuşmacı, teknik serviste başka bir müşterinin telefonunu tamir ettiklerini, ancak telefonun şarj almadığını ve bataryasının hızlıca tükendiğini anlatıyor.
    • Bu müşteri, yeni aldığı telefonu iade etmek istediğini ancak teknik servisin cihazı bulamadığını ve faturaları çaldığını iddia ediyor.
    • Konuşmacı, teknik servisin büyük bir binada çalıştığını ve içeride çalışan tekniklerin fazla çalışmadığını belirtiyor.
    15:48Teknik Servis Müdürünün Açıklaması
    • Teknik servis müdürü, ALS sensör sorununun yoğunluk nedeniyle tespit edilemediğini, test araması yapıldığında telefonun el konulduğunda ekranın kararıyor ve açılıyor olduğunu açıklıyor.
    • Müdür, ALS sensör sorununun Apple tarafından tespit edildiğini, ancak teknik servisin bunu yapamadığını belirtiyor.
    • Müdür, teknik servisin bazen yetersiz kalabileceğini ve konuşmacıya yardımcı olacağını söylüyor.
    17:27İade Süreci
    • Teknik servis müdürü, konuşmacıya muadil bir cihaz vermek istiyor ancak konuşmacı, cihazın deforme olduğunu ve iade sürecinin dolmuş olduğunu belirtiyor.
    • Konuşmacı, Apple'dan arıza kağıdını aldığını ve teknik servisten arıza yoktur yazısını aldığını, bu durumda tüketici mahkemesine başvuracağını söylüyor.
    • Konuşmacı, cihazın sıfırıyla değişmesini veya üst modelini verilmesini istiyor, aksi takdirde parasını geri almasını talep ediyor.
    20:05Diğer Müşteri Sorunları
    • Konuşmacı, teknik serviste başka bir müşterinin Xiaomi bileklik sorunuyla geldiğini ve teknik servisin kullanıcı hatası olduğunu iddia ettiğini anlatıyor.
    • Bu müşteri, bilekliği sabah işe giderken takıp akşam işten geldiğinde çıkarıp şarj ettiğini, ne yaptığını bilmediğini belirtiyor.
    • Teknik servis müdürü, yetkili arkadaşlarla görüştüğünü ve iade işlemi başlatılacağını söylüyor.
    22:33Uno Teknik Servisi Hakkında Eleştiri
    • Konuşmacı, Uno teknik servisini "teknik servis" olarak nitelendirmekten kaçınıyor çünkü servisin kalitesi çok düşük.
    • Bir cihazın yaylarında deforme olduğu ve ürün hatası olduğu belirtiliyor.
    • Garanti kapsamında olan cihazların teknik servise verilmesi öneriliyor, ancak garantisi olmayan cihazlar için servis ücreti ödenmesi gerekiyor.
    24:09Teknik Servis Deneyimleri
    • Konuşmacı, Uno teknik servisinde 20-23 günlük bekleyişler yaşadığını ve bazen hak edilen cevapları alamadığını belirtiyor.
    • Uno teknik servisini "tam bir facia" olarak nitelendiriyor ve bulaşmamak gerektiğini tavsiye ediyor.
    • Cihazın alındığı yerden teknik servise gönderileceği söylendiğinde, hangi servise gönderileceği sorulmalı ve Gamepa, Fixmart, KVK gibi şirketlerin servislerine yönlendirilmemeli.
    25:08Servis Deneyiminin Detayları
    • Konuşmacı, servis beklerken danışmadaki kişinin Instagram'dan story kovaladığını ve arkada müzik dinlediğini anlatıyor.
    • LG cihazını servise götürdüğünde iki gün sonra alındığını, Samsung cihazını ise hiçbir arıza yaşamadan kullandığını belirtiyor.
    • Uno teknik servisine ulaşmanın zor olduğunu ve garanti sürecinde bile oraya gitmemek gerektiğini vurguluyor.
    27:08Video Kapanışı ve Teknik Servis Binası
    • Konuşmacı, videoyu sadece yaşadıklarını anlatmak için attığını belirtiyor.
    • İzleyicilerden beğeni, yorum ve abone olmalarını istiyor.
    • Video sonunda Uno teknik servisinin bulunduğu binayı gösteriyor ve cihazın servise 3 gün geç girdiğini öğreniyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor