• Buradasın

    İstanbul'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

    youtube.com/watch?v=xvLd-QVPADA

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını konu alan bir röportajdır. Videoda Mahya İnşaat'ın kentsel dönüşüm koordinatörü Kadir Yavuz ile görüşme yapılmaktadır.
    • Video, Türkiye'de 20 yılda 7 milyondan fazla binanın yenilenmesi planlandığı ve İstanbul'da yaklaşık 2 milyon konut ve işyerinin yeniden inşa edileceği bilgisiyle başlıyor. Kadir Yavuz, Kadıköy'deki yerinde dönüşüm projelerini anlatıyor ve ruhsat işlemlerinin uzun sürdüğünü, belediyedeki prosedürlerin yavaş ilerlemesinin kentsel dönüşümü yavaşlattığını belirtiyor. Ayrıca, ada bazında dönüşümün yerinde dönüşüme göre daha hızlı ve hak sahiplerine daha faydalı olacağını vurguluyor.
    00:01Kentsel Dönüşüm Çalışmaları
    • Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da yaklaşık iki milyon, Türkiye'de ise altı milyon konut ve işyerinin yeniden inşasına 2012 yılında başlandı.
    • Çalışmaların en yoğun olduğu il İstanbul'dur; bazı semtlerde ada bazlı, bazılarında ise yerinde dönüşüm gerçekleşiyor.
    • Aktif deprem kuşağında bulunan Türkiye'de yirmi yılda yedi milyondan fazla binanın yenilenmesi planlanıyor.
    00:56Mahya İnşaat'ın Dönüşüm Projeleri
    • Mahya İnşaat, daha önce bahçeşehir'de villa projesi hayata geçiren firma, kadıköy'de de kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.
    • Firmanın kentsel dönüşüm koordinatörü Kadir Yavuz, onayı beklenenlerle birlikte toplam altı inşaat projesinin bulunduğunu belirtti.
    • Göztepe'de 80 dairelik dörtlük yanlı bir yerinde dönüşüm projesi devam ediyor ve Suadiye'de de projeler bulunuyor.
    01:39Dönüşüm Sürecindeki Sorunlar
    • Kadir Yavuz, ruhsat işlemlerinin uzun sürdüğünü ve bunun hak sahiplerini ve inşaat firmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.
    • Belediyedeki prosedürlerin yavaş ilerlemesini eleştirirken, devletin hak sahiplerine kira yardımları ve müteahhitlere vergi indirimleri yaptığını belirtti.
    • Göztepe'de ada bazında değil yerinde dönüşüm yapılıyor, ancak Kadir Yavuz, ada bazında yapılması durumunda kentsel dönüşümün hızlanacağını ve hak sahiplerine daha faydalı olacağını düşündüğünü ifade etti.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor