• Buradasın

    Hepsiburada ve Xiaomi ile Yaşadığım Tüketici Mahkemesi Davası

    youtube.com/watch?v=Mm9Zf0yMnMc

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu videoda bir öğretmen, Hepsiburada ve Xiaomi Evofon yetkili servisine karşı açtığı tüketici mahkemesi davasını anlatıyor. Konuşmacı, yaklaşık altı ay süren bu sürecin sonucunu paylaşıyor.
    • Video, konuşmacının Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonunu satın alması ve sonrasında yaşadığı sorunları kronolojik olarak anlatıyor. Telefonun arka kamerasının arızalanması, Hepsiburada'nın ürünün kaybolması, Evofon'un garanti dışı bırakma bahanesi ve tüketici hakem heyetine başvurusu detaylı şekilde aktarılıyor. Konuşmacı, tüketici koruma kanununun uygulanmaması ve teknik servislerin tüketicileri kandırması konusunda uyarıda bulunuyor.
    00:15Tüketici Mahkemesi Sonucu
    • Konuşmacı, yaklaşık altı aydır beklediği tüketici mahkemesi sonucunu kazandığını belirtiyor.
    • Hepsiburada.com ve Xiaomi Evofon yetkili servisine karşı açtığı davayı kazandığını açıklıyor.
    • Xiaomi ve Redmi markalarının anlaşmalı olduğu Evofon teknik servisleri ile bu telefonların satışını yapan Hepsiburada.com ile yaşadığı sorunları paylaşıyor.
    00:59Telefonun Satın Alınması ve İlk Kullanımı
    • 7 Mayıs 2020 tarihinde Xiaomi Redmi Note 8 Pro telefonunun bir videosunu çektiğini, ancak şu an çok pişman olduğunu belirtiyor.
    • O dönemin şartlarında fiyat-performans anlamında alınabilecek en iyi telefon olarak Xiaomi Redmi Note 8 Pro'yu Hepsiburada.com üzerinden 128 GB versiyonunu 2690 TL ödeyerek satın aldığını anlatıyor.
    • Ürünü 24 Nisan 2020 tarihinde teslim aldı, kutu açılımı videosunu çekti ve oyun oynadığı programları yükledi.
    02:50Telefonun Arızalanması ve Servis Süreci
    • Ürünü yaklaşık iki ay kullandı, şarj ömrü ve performansı memnun ediciydi, ancak 64 megapiksel kamerasının çekiminin çok dandik olması tek şikayetiydi.
    • Bir gün telefonun arka kamerası hata verdi ve "kameraya hala bağlanamıyor, cihazınızı yeniden başlatın" mesajı geldi.
    • Yazılımsal müdahaleler yapılsa da sorun çözülmedi ve donanım arızası olduğu için ürünü Hepsiburada.com depoya gönderdi.
    04:01Hepsiburada'nın Sorumsuzluğu
    • Altı defa Hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüştü ve ürünüyle ilgili defalarca kayıt açmış olmasına rağmen geri dönüş yapılmadı.
    • Müşteri hizmetleri ile yaptığı görüşmede ürünün yetkili servise gönderildiği bilgisi verildi, ancak IMEI sorgulamasında ürünün iki serviste de olmadığı belirtildi.
    • Sonunda ürünün hala depoda olduğu bilgisi verildi ve cihazının kaybolduğu ortaya çıktı.
    04:51Evofon Servis Sonucu
    • Ürün 24 gün sonra Hepsiburada tarafından 7.7.2020 tarihinde Evofon yetkili servisine teslim edildi.
    • 8.7.2020 tarihinde Evofon yetkili servisi tarafından aranıldı ve cihazda sıvı teması tespit edildiği, ürünün garanti dışı kaldığı bildirildi.
    • Anakart ücreti 1250 TL, kamera ücreti 250 TL talep edildi, ancak konuşmacı ürünün sıvı temasında bulunmadığını ve servise gönderildiğinde tamamen çalışır durumda olduğunu belirtiyor.
    07:14Tüketici Koruma Kanunu ve Tüketici Hakem Heyeti
    • Konuşmacı, teknik servise gönderdiği telefonun içine dilekçe yazarak Tüketici Koruma Kanunu'nun 10. maddesine istinaden ürünün tamirinin yapılmasını kabul etmediğini ve para iadesi yapılmasını veya ürünün bir üst modeliyle değiştirilmesini talep etti.
    • 8.7.2020 tarihinde e-devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine başvurdu ve COVID sebebiyle karar verme süreleri altı aya uzatıldığı için sonucu yeni çıktı.
    • Tüketici Hakem Heyeti lehine karar verdi ve başvuru sahibinin talebinin kabulüne, bedelli cihazın ayıpsız misli ile değişimine karar verdi.
    10:54Sonuç ve Tavsiyeler
    • Konuşmacı, Xiaomi Redmi markası ve Hepsiburada.com şirketlerine "Allah'ınızdan bulun mutsuz ettiğiniz insanların isyanları içerisinde boğulun" diyerek tepki gösteriyor.
    • Hepsiburada üzerinden yaklaşık yedi aydır alışveriş yapmadığını, telefon uygulamasını sildiğini ve hesabını da sileceğini belirtiyor.
    • Xiaomi'den bir daha telefon almayı düşünmediğini, alacak olursa da ekstra 1000 TL ödeyerek garantili bir telefon almayı düşünmediğini, Evofon yetkili servisinin kesinlikle berbat ve güvenilir olmadığını vurguluyor.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor