Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, bir öğretmenin ikinci modülün son değerlendirme sınavının cevaplarını paylaştığı bir eğitim içeriğidir. Öğretmen, "Güncel ve Gelişmekte Olan Teknolojiler" modülündeki 14 sorunun cevaplarını detaylı şekilde açıklamaktadır.
- Videoda öğretmen, sınavın %78 başarı oranıyla geçtiğini belirterek her sorunun doğru cevabını ve yanıtlarını paylaşmaktadır. Sorular arasında mobil teknolojilerin eğitimde kullanımı, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, oyunlaştırma, yapay zeka, doğal dil işleme, derin öğrenme, blok tabanlı kodlama ve bilgi işlemsel düşünme becerileri gibi konular yer almaktadır. Öğretmen, bazı soruların yanlış cevaplarını da belirterek izleyicilere sınav hazırlığı için ipuçları vermektedir.
- 00:03İkinci Modül Son Değerlendirme Cevapları
- İkinci modülün son değerlendirme cevapları paylaşılıyor, modül "Güncel ve Gelişmekte Olan Teknolojiler" konusunu içermektedir.
- Konuşmacı, Milli Eğitim'in bu semineri "eziyete dönüştürdüğünü" ve ek ders vermemek için yapıldığını belirtiyor.
- Konuşmacı, modül 2 sınavında %78 başarı sağladığını ve 14 sorunun 3 tanesini yanlış yaptığını söylüyor.
- 01:08Sınav Cevapları
- 1. soruda "mobil teknolojilerin öğrenmeyi kolaylaştırmak için eğitimde kullanılmasına dair potansiyel faydalar arasında sayılmaz" sorusunun doğru cevabı "materyal erişimi kısıtlaması" olarak belirtiliyor.
- 2. ve 3. soruların cevapları uzun ve karışık olarak verilmiş, konuşmacı bu soruların yanlış olabileceğini düşünüyor.
- 4. soruda yapay zeka, doğal dil işleme, derin öğrenme ve bilgisayarla görme kavramları tanımlarıyla eşleştiriliyor.
- 03:35Diğer Soru Cevapları
- 5. soruda blok tabanlı kodlamanın kazandırabilecek beceriler arasında yer almayan seçenek "riskten kaçınma" olarak belirtiliyor.
- 6. soruda İSTE standartlarında yer alan bilgi işlemsel düşünme becerisi kavramlarının boyutlarından biri olmayan seçenek "görsel algılama" olarak işaretleniyor.
- 7. soruda oyunlaştırma ve oyun kavramları kazanma-kaybetme dinamiklerini içerip içermediği açısından eşleştiriliyor.
- 05:03Son Soru Cevapları
- 8. soruda yapay zekanın eğitimde kullanımına örnek olarak gösterilmeyecek seçenek "doğrudan geri bildirim ve not aldırma" olarak belirtiliyor.
- 9. soruda mobil teknolojilerin eğitimde kullanım faydaları arasında gösterilmez seçenek "daha az geri bildirim" olarak işaretleniyor.
- 10. soruda eğitimde sanal gerçeklik kullanılarak yapılabileceklerden doğru olan ifadeler işaretleniyor.
- 07:16Son Sorular ve Kapanış
- 11. soruda piyasaya en son çıkan teknoloji olarak tabletler seçiliyor.
- 12. soruda yapay zekanın tanımı yaparken karar verme süreçleri ve yazılım gibi kavramlardan bahsedilmesi gerektiği belirtiliyor.
- 13. soruda büyük veri setleri üzerinde katmanlı yapay sinir ağları kullanılarak görmeye "derin öğrenme" denildiği doğru olarak belirtiliyor.
- 14. soruda mobil teknolojilere örnek olarak verilmeyen seçenek "masaüstü bilgisayar" olarak işaretleniyor.