• Buradasın

    Gaziantep Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı

    youtube.com/watch?v=JmVzyGaDEhk

    Yapay zekadan makale özeti

    • Bu videoda Mustafa Uçar, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olarak kendi bölümünü tanıtmaktadır.
    • Video, sınıf öğretmenliği bölümünün eğitim programı, ders içerikleri, staj imkanları ve mezuniyet sonrası kariyer fırsatları hakkında bilgiler sunmaktadır. Mustafa, bölümün fizik, kimya, pedagojik ve eğitim dersleri içerdiğini, laboratuvar çalışmalarının devam ettiğini ve staj programının 2. sınıfta okul deneyimi, 3. sınıfta öğretmenlik uygulamaları şeklinde ilerlediğini anlatmaktadır. Ayrıca bölümün sosyal ortamı, hocalarla samimi ilişkileri ve üniversite gezileri gibi sosyal imkanları da vurgulamaktadır.
    Sınıf Öğretmenliği Bölümü Tanıtımı
    • Mustafa Uçar, Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisidir.
    • Bölüm, öğretmen adaylı sınıf öğretmenliği adayları yetiştirmek için kurulmuştur.
    • Bölümde fizik, kimya, pedagojik dersler ve eğitim dersleri gibi dersler verilmektedir.
    00:30Bölümün Özellikleri
    • Bölümde şu anda laboratuvar bulunmamakta ancak laboratuvar çalışmaları devam etmektedir.
    • Staj programı 2. ders altında devam etmekte, 3. sınıfta okul deneyimi ve 4. sınıfta öğretmenlik uygulamaları şeklinde sürmektedir.
    • Mezuniyet planı şu anda yoktur ancak 4. sınıfta bu konuda planlama yapılacaktır.
    00:56Mezuniyet Sonrası İmkanlar ve Bölüm Tercihi
    • Bölümden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve özel alanlarda çalışılabilir.
    • Mustafa, öğrencileri sevdiği ve eğitimci kimliği olduğu için bu bölümü tercih etmiştir.
    • Üniversiteyi memleketine yakın olması ve öğretim kadrosunun iyi olması nedeniyle tercih etmiştir.
    01:26Üniversite Deneyimi
    • Bölümde okurken sosyal çevreden çok faydalanmıştır.
    • Öğretmenlerle sıcak bir sohbet vardır ve samimi bir ortam vardır.
    • Üniversitede her yıl düzenlenen gezilere ve her hafta düzenlenen çarşamba konferanslarına katılabilmektedir.
    01:52Eğitim ve Mezuniyet Sonrası Hedefler
    • Üniversite özellikle psikoloji ve psikolojik bilgiler içeren derslerde gelişmesini sağlamıştır.
    • Mezuniyet sonrası hedefi Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda sınıf öğretmenliği yapmaktır.
    • Üniversiteyi tercih edecek adaylara hocalarla samimi sohbet imkanı sunulduğunu ve tüm sıkıntıların zorlanmadan anlatılabildiğini tavsiye etmektedir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor