Yapay zekadan makale özeti
- Kısa
- Ayrıntılı
- Bu video, Merve Kaplan adlı 12. sınıf büro yönetimi ve yönetici asistanlığı öğrencisi ile Nermin Maraş adlı 1988'den beri öğretmenlik yapan ve şu an büro alan şefi olan bir öğretmenin deneyimlerini paylaştığı bir tanıtım içeriğidir.
- Video, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı alanının ne olduğunu, bu alanda verilen dersleri (iletişim teknikleri, girişimcilik, işletme yönetimi, bilgisayar programları), mezunların çalışma alanlarını ve bu alana uygun kişilik özelliklerini anlatmaktadır. Ayrıca, 12. sınıf öğrencilerinin staj eğitimi ve mezuniyet şartları hakkında bilgiler verilmektedir.
- 00:19Büro Yönetimi Alanı Tanıtımı
- Merve Kaplan, büro yönetimi alanında yönetici asistanlığı dalında 12. sınıf öğrencisidir ve ofis ortamında çalışmayı sevdiğini belirtiyor.
- Büro yönetimi alanında kültür dersleri yanında iletişim teknikleri, girişimcilik ve işletme yönetimi, bilgisayarda klavye ve ofis programları gibi mesleki dersler bulunmaktadır.
- Bu alandan mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörün tüm kurum ve kuruluşlarında çalışabilir ve yönetici asistanlığı ünvanına sahip olurlar.
- 01:03Öğretmenin Deneyimleri
- Nermin Maraş, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Büro Yönetimi mezunu olup 1988 yılından beri öğretmenlik yapmaktadır.
- Büro yönetimi alanının amacı örgütlerin ihtiyaç duymuş olduğu bilgi ve beceriye sahip nitelikli elemanlar yetiştirmek ve sekreterlik mesleğinin yeni boyutlar kazanmasına yardımcı olmaktır.
- Bu alan ticari sekreterlik, yönetici asistanlığı ve hukuk sekreterliği olmak üzere farklı dallara ayrılır.
- 01:41Staj ve Sektör Beklentileri
- 12. sınıfta öğrencilerin staj eğitimi için haftanın üç günü işletmelerde bulunmaları gerekir ve staj eğitimini tamamlayanlar okulda beceri sınavına alınırlar.
- Sektör bu alanda öğrencilerden insan ilişkilerinin iyi olmasını, güler yüzlü, samimi ve sabırlı olmalarını beklemektedir.
- Bu alanı tercih edecek öğrencilere disiplinli ve programlı çalışabilmeleri, büro makinalarına ilgi duymaları, ofis programlarını kullanabilmeleri ve organizasyon becerisine sahip olmaları tavsiye edilmektedir.