• Buradasın

    YÖKSİS

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yöksis akademik arama nasıl yapılır?

    YÖKSİS Akademik Arama yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapın: https://yoksis.yok.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak kimlik bilgilerinizi doğrulayın. 2. Özgeçmiş İşlemleri menüsüne gidin: "Personel İşlemleri" altında "Özgeçmiş İşlemleri" sekmesinden "Özgeçmiş Oluşturma (Yeni)" alanına geçiş sağlayın. 3. "YÖK Akademik" sekmesine tıklayın: Gelen sayfada yer alan "Araştırmacı ID" numarası, YÖKSİS Araştırmacı ID numaranızdır. 4. Arama yapın: https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/ adresinden akademisyen profili, aynı konuda araştırma yapan yazarları ve kurum bilgilerini arayabilirsiniz. Ayrıca, YÖKSİS'teki bilgilerinizi güncellemek için de aynı sistem üzerinden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

    YöKsis diploma sorgulama nasıl yapılır?

    YÖK Diploma Sorgulama Sistemi (YÖKSİS) üzerinden diploma sorgulama işlemi şu adımlarla yapılır: 1. E-Devlet Girişi: E-devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. 2. YÖK Başkanlığı Hizmetleri: E-devlet ana sayfasında "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında "Diploma Sorgulama Sistemi"ne girilir. 3. Diploma Bilgileri: Sisteme girilen bilgiler doğrultusunda diploma barkotlu olarak temin edilebilir ve çıktı resmi evrak olarak kullanılabilir. Bu sistem, sahte diploma ile iş yapan kişilerin önüne geçmek amacıyla oluşturulmuştur ve sadece kurumlar ile vatandaşların erişimine açıktır.

    Yöksis öğrenci belgesi nasıl alınır?

    YÖKSİS öğrenci belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapın: https://yoksis.yok.gov.tr/ adresinden giriş yapın. 2. Öğrenci sekmesine tıklayın: Sisteme giriş yaptıktan sonra "Öğrenci" sekmesine gidin. 3. Belge işlemlerini seçin: "Belge İşlemleri" bölümünden "Öğrenci Belgesi" seçeneğini seçin. 4. Belge türünü seçin: "Öğrenci Belgesi"ni seçin. 5. Talep tarihini seçin ve onaylayın: Talep tarihini seçip onaylayın. 6. Belgeyi indirin: "PDF Olarak İndir" seçeneğini kullanarak belgenizi indirin veya posta yoluyla talep edin. Eğer bu adımları takip ederek belgeyi alamıyorsanız, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

    YÖK sis öğrenci belgesi nasıl alınır?

    YÖK Sis öğrenci belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapın: https://yoksis.yok.gov.tr/ adresine giderek sisteme giriş yapın. 2. Öğrenci sekmesine tıklayın: Sisteme giriş yaptıktan sonra "Öğrenci" sekmesine geçin. 3. Belge işlemleri bölümünden öğrenci belgesini seçin: "Belge İşlemleri" bölümünden "Öğrenci Belgesi" seçeneğini seçin. 4. Belge türünü seçin: Belge türü olarak "Öğrenci Belgesi"ni seçin. 5. Talep tarihini seçin ve onaylayın: Talep tarihini seçip onayladıktan sonra belgenizi PDF olarak indirebilirsiniz. Alternatif olarak, öğrenci belgesi e-Devlet üzerinden de alınabilir. Bunun için: 1. e-Devlet'e T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. 2. Arama çubuğuna "e-Devlet/YÖK öğrenci belgesi sorgulama" yazın ve ilgili ekrana ulaşın. 3. "Belge Oluştur" seçeneğine tıklayarak öğrenci belgesini PDF olarak görüntüleyin ve indirin.

    Yöksis mezun olduğumu nasıl anlarım?

    YÖKSİS üzerinden mezun olup olmadığınızı anlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. e-Devlet Kapısı'na giriş yapın. 2. TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme erişin. 3. "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" hizmetlerini bulun. 4. "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" seçeneğini seçin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra, eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenecektir.

    Yöksise kimler kayıt olabilir?

    YÖKSİS'e (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) sadece üniversitede görev yapan öğretim elemanları ve idari personeller kayıt olabilir. Öğrenci ve mezunlar bu sisteme giremezler.

    Yöksis özgeçmiş nasıl yapılır?

    YÖKSİS özgeçmişi oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapmak: https://yoksis.yok.gov.tr adresinden TC Kimlik No ve şifre ile giriş yapılmalıdır. 2. Personel İşlemleri menüsüne tıklamak: Ana ekranda en soldaki menüden "Personel İşlemleri" seçeneğine ve ardından "Özgeçmiş Oluşturma" sekmesine tıklanmalıdır. 3. Özgeçmiş oluşturma: Gelen ekranda "Özgeçmiş Oluşturmaya" tıklanmalıdır. 4. Özgeçmiş çıktısı almak: Ekranın sağ üst köşesindeki ad ve soyad bilgilerinin yanındaki "Özgeçmiş Çıktı" butonuna basılmalıdır. 5. Çıktı ayarlarını yapmak: Çıktı tipi olarak "Klasik (ÜAK Formatında, Resimli)" ve çıktı türü olarak "PD" seçildikten sonra alttaki "İNDİR" butonuna basılmalıdır. 6. Bilgileri kaydetmek: İşlemler tamamlandıktan sonra özgeçmişi kaydetmek istenilen yer ve isim seçilerek özgeçmiş hazırlanmalıdır.

    YöKSİS şifresi nasıl alınır?

    YÖKSİS şifresi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS internet sitesine (https://www.yoksis.yok.gov.tr/) giriş yapın. 2. "Öğrenci Girişi" butonuna tıkladıktan sonra "Şifremi Unuttum" seçeneğini seçin. 3. TC Kimlik Numaranızı ve kayıtlı olan e-posta adresinizi girin. 4. E-posta adresinize gönderilen linke tıklayarak yeni bir şifre oluşturun. Eğer e-posta adresinizle ilgili bir problem yaşıyorsanız veya daha önce e-posta adresinizi YÖKSİS sistemine kaydetmediyseniz, YÖKSİS Destek Hattı'na (444 66 57) başvurarak destek alabilirsiniz. Ayrıca, üniversitede görev yapan öğretim elemanları ve idari personel de kurumsal e-posta adreslerine gönderilen şifrelerle YÖKSİS'e giriş yapabilirler.

    YöKsis öğrenci girişi için ne gerekli?

    YÖKSİS öğrenci girişi için gerekli olanlar: 1. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası. 2. YÖKSİS şifresi. Bu şifreyi almak için öğrencinin, üniversitesinde bulunan öğrenci işlerine başvurması yeterlidir.

    Yöksis'te öğrenci belgesi nasıl alınır?

    YÖKSİS'te öğrenci belgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapın: https://yoksis.yok.gov.tr/ adresine giderek T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın. 2. Öğrenci sekmesine tıklayın: Sisteme giriş yaptıktan sonra "Öğrenci" sekmesine geçin. 3. Belge işlemlerini seçin: "Belge İşlemleri" bölümünden "Öğrenci Belgesi" seçeneğini seçin. 4. Belge türünü seçin: Belge türü olarak "Öğrenci Belgesi"ni seçin. 5. Talep tarihini seçin ve onaylayın: Talep tarihini seçip onaylayarak belgeyi PDF olarak indirebilirsiniz. Eğer bu adımları takip ederek öğrenci belgesini alamıyorsanız, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

    Yöksis'e giriş nasıl yapılır?

    YÖKSİS'e giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS'in resmi internet sitesine gidin (https://yoksis.yok.gov.tr/). 2. Ana sayfada bulunan "Giriş Yap" butonuna tıklayın. 3. T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek "Giriş Yap" butonuna tekrar tıklayın. Eğer daha önce YÖKSİS'e giriş yapmamışsanız, sisteme giriş yapabilmek için öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. YÖKSİS şifresi, öğrencinin üniversitesinde bulunan öğrenci işlerinden temin edilebilir.

    Yöküsteki bilgilerimi nasıl güncellerim?

    YÖKSİS'teki bilgilerinizi güncellemek için aşağıdaki adımları izleyin: 1. YÖKSİS'in resmi internet sitesine giriş yapın. 2. Sitede "Öğrenci İşlemleri" veya benzeri bir başlık altında yer alan "Bilgi Güncelleme" veya "Bilgi Düzenleme" seçeneğini tıklayın. 3. Karşınıza çıkan formda istenilen bilgileri güncelleyin (örneğin, adınız, soyadınız, iletişim bilgileriniz). 4. Güncelleme işlemini tamamladıktan sonra formu kontrol ederek doğruluğundan emin olun. 5. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra "Kaydet" veya "Güncelle" gibi bir butona tıklayarak işlemi sonlandırın. Eğer YÖKSİS internet sitesinde bilgi güncelleme işlemi ile ilgili bir problem yaşarsanız, ilgili kurumun müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

    Yoksis'te akademik personel nasıl eklenir?

    YÖKSİS'e akademik personel eklemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS'e giriş yapın: https://yoksis.yok.gov.tr adresinden TC Kimlik No ve şifrenizle giriş yapın. 2. Personel İşlemleri menüsüne tıklayın ve ardından Özgeçmiş İşlemleri sekmesinden Özgeçmiş Oluşturma (Yeni) alanına geçiş sağlayın. 3. Gelen sayfada "Araştırmacı ID" olarak belirtilen numara, YÖKSİS Araştırmacı ID numaranızdır. 4. "Kişisel Bilgiler" alanı altında yer alan "YÖK Akademik" sekmesine tıklayarak diğer yazar ID numaralarınızı ekleyebilirsiniz. 5. Ayrıca, "Yayınlar" sekmesine tıklayarak size ait eserlerin (makale, kitap, bildiri, proje vb.) bibliyografik künyelerini sisteme girebilirsiniz.

    Yöksis d puanı nedir?

    YÖKSİS D puanı ifadesi, sistemde yer alan bir puan türü değildir. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi), öğrenci bilgilerinin saklandığı ve tüm üniversiteler tarafından kullanılan ortak bir veritabanıdır. YÖKSİS'te yer alan bilgiler arasında öğrencilerin not ortalaması, kayıt ve mezun olma tarihleri, hangi programa kayıtlı oldukları gibi veriler bulunur.

    YöKSİS'te CV nasıl güncellenir?

    YÖKSİS'te CV güncellemesi yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. YÖKSİS sistemine giriş yapmak: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından işletilen YÖKSİS sistemine, üniversitelerin internet sitelerinden veya YÖK'ün resmi internet sitesinden erişim sağlanabilir. 2. Profil veya kişisel bilgiler sekmesi: Sisteme giriş yaptıktan sonra, kişisel bilgilerinizi güncellemek için "Profilim" veya "Kişisel Bilgilerim" gibi bir sekmeye tıklamanız gerekmektedir. 3. Bilgilerin güncellenmesi: İletişim bilgileri, adres, e-posta adresi, telefon numarası gibi bilgilerinizi bu bölümden güncelleyebilirsiniz. 4. Kaydetme: Yaptığınız güncellemeleri kaydetmek için sayfanın altında veya üstünde bulunan "Kaydet" veya "Değişiklikleri Kaydet" gibi bir butona tıklamanız gerekmektedir. 5. Onay ve kontrol: Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra, sistemdeki bilgileriniz güncellenmiş olacaktır.

    YÖK'e nasıl giriş yapılır?

    YÖK'e giriş yapmanın iki ana yolu vardır: 1. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) üzerinden giriş: YÖKSİS'e sadece üniversitede görev yapan öğretim elemanları ve idari personeller girebilir. 2. YÖK Dersleri Platformu üzerinden giriş: Bu platforma yokdersleri.yok.gov.tr internet adresi üzerinden veya YÖK'ün kurumsal web sitesi ve mobil uygulaması gibi farklı kanallardan erişilebilir.

    Akademik teşvik için Yöksisten alınan çıktı yeterli mi?

    Evet, akademik teşvik için YÖKSİS'ten alınan çıktı yeterlidir. Araştırmacıların başvuruda kullanacakları faaliyetleri, YÖKSİS sistemine girdikleri kayıtlardan ATÖSİS sistemine aktarılmaktadır.

    Formasyon mezun bilgisi Yöksis'e ne zaman işlenir?

    Formasyon mezun bilgilerinin YÖKSİS'e işlenmesi, mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 3 iş günü içerisinde tamamlanır.

    KYK burs öğrenci durumu aktif ne demek?

    KYK burs öğrenci durumunun aktif olması, öğrencinin öğrenim bilgilerinin YÖKSİS'te (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) güncel ve aktif olarak kayıtlı olduğunu ifade eder.

    YöKSİS kaydı olmayan öğrenci ne yapmalı?

    YÖKSİS kaydı olmayan bir öğrenci, eğitim bilgilerini sisteme kaydettirmek için kendi üniversitesinin öğrenci işleri birimine başvurmalıdır.

    Formasyon belgesi e-devlette ne zaman görünür?

    Formasyon belgesi, YÖKSİS sistemine işlendikten sonra e-Devlet'te görünür hale gelir.