• Buradasın

    Sınavlar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    AGS ve KPSS aynı mı?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) ve KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) aynı sınavlar değildir. AGS, sadece öğretmenlik mesleği için tasarlanmış bir sınav sistemidir ve 2025 yılından itibaren öğretmen adayları için KPSS'nin yerine geçecektir. KPSS ise genel kamu personeli seçiminde kullanılır ve A Grubu kadrolar için uygulanmaya devam edecektir.

    MSÜ Türkçe soruları zor mu?

    2025 MSÜ sınavında Türkçe soruları, bazı öğrenciler tarafından zor olarak değerlendirilmiştir. Ancak, dil bilgisi sorularının nispeten daha az yer alması ve bu soruların daha basit bulunması da belirtilmiştir.

    8 sinif inkılap tarihi kaç soru?

    8. sınıf inkılap tarihi dersinden LGS'de 10 soru sorulmaktadır.

    AGS hangi konudan kaç soru?

    AGS (Akademi Giriş Sınavı) kapsamında aşağıdaki konulardan ve soru sayılarından sorular sorulacaktır: 1. Sözel ve Sayısal Yetenek: 15 soru. 2. Tarih: 10 soru. 3. Türkiye Coğrafyası: 8 soru. 4. Eğitimin Temel Kavramları ve Türk Milli Eğitim Sistemi: 24 soru. 5. Mevzuat: 8 soru.

    Hangi etkinlikler serbest hangileri yasak?

    Serbest etkinlikler ve yasak etkinlikler şu şekildedir: Serbest Etkinlikler: 1. Kitap okuma, drama, film izleme, yarışma, oyun, gezi ve gözlem, spor, sanat etkinlikleri gibi öğrencilerin yaş ve kavrama düzeylerine uygun etkinlikler yapılabilir. 2. Anne babalar sınıflara davet edilerek meslekleri ve çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirme etkinlikleri düzenlenebilir. 3. Kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirilebilir. Yasak Etkinlikler: 1. Deneme sınavları, sınavlara hazırlık ve telafi eğitimi serbest etkinlik saatlerinde yapılmayacaktır. 2. Beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar derslerinin olduğu günlerde serbest etkinlik uygulamaları yapılmamalıdır.

    DIB sınavı nedir?

    DİB-MBSTS (Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı), Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan personelin mesleki bilgi seviyesini ölçmek amacıyla düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, görevlilerin yer değiştirme, kariyer basamaklarında yükselme, umre ve hac'da görevlendirme gibi çeşitli alanlarda kullanılır. Sınav, her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde yapılır ve başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.

    2 dönem ortak sınav nasıl olacak?

    2024-2025 eğitim öğretim yılında 2. dönem ortak sınavlar şu şekilde olacaktır: 1. Sınav Tarihleri: 2. dönem 1. sınavlar 17-28 Mart 2025, 2. sınavlar ise 26 Mayıs-13 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. 2. Kapsadığı Dersler: 6., 7., 9. ve 10. sınıf öğrencileri Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinden sınava gireceklerdir. 3. Sınav Formatı: Sınavlar, açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır. 4. Değerlendirme: Sınav sonuçları e-Okul sistemine işlenecektir.

    MSÜ'de hangi matematik konuları var?

    MSÜ sınavında matematik konuları şu şekildedir: 1. Temel Kavramlar. 2. Rasyonel Sayılar. 3. Ondalık Sayılar. 4. Sayı Basamakları. 5. Mutlak Değer. 6. Köklü Sayılar. 7. Üslü Sayılar. 8. Basit Eşitsizlikler. 9. Çarpanlara Ayırma. 10. Oran-Orantı. 11. Denklem Çözme. 12. Kümeler. 13. Kombinasyon. 14. Permütasyon. 15. Fonksiyonlar. 16. Binom. 17. Polinomlar. 18. İstatistik.

    Meb örnek soru kitapçıkları yayınlandı mı?

    Evet, MEB örnek soru kitapçıkları yayınlanmıştır. 2025 LGS örnek soru kitapçıkları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Kasım 2024 tarihinde yayımlanmıştır. 2. dönem 1. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ise 6 Mart 2025 tarihinde erişime açılmıştır.

    TYT kimya hangi konudan kaç soru?

    TYT kimya sınavında her yıl 7 soru sorulmaktadır. Bu sorular, 9. ve 10. sınıf müfredatında yer alan aşağıdaki konulardan çıkmaktadır: 1. Kimya Bilimi; 2. Atom ve Yapısı; 3. Periyodik Sistem; 4. Kimyasal Türler Arası Etkileşimler; 5. Maddenin Halleri; 6. Kimyanın Temel Kanunları; 7. Asit, Baz ve Tuz; 8. Kimyasal Hesaplamalar; 9. Karışımlar; 10. Kimya Her Yerde.

    2 Haziran LGS zor mu kolay mı?

    2 Haziran 2024 LGS sınavı hakkında genel görüşler karmaşık olup, sınavın zor ve kolay olarak değerlendirilmesi öğrencilere göre değişiklik göstermiştir. Bazı öğrenciler sınavı zor bulmuş, özellikle Türkçe ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularının daha zor olduğunu belirtmişlerdir. Diğer öğrenciler ise sınavın kolay olduğunu ve alışılmış soru tarzlarıyla karşılaştıklarını ifade etmişlerdir. Uzmanlar ise sınavın dengeli olduğunu ve her düzeyden öğrenciye hitap ettiğini belirtmektedir.

    A kadro ve B kadro farkı nedir?

    A kadro ve B kadro farkları, devlet memurları yasasına göre şu şekilde özetlenebilir: 1. A Kadrolar: Mesleğe özel yarışma sınavı (yazılı ve/veya sözlü) ile yardımcı (stajyer) olarak girilen ve yetiştirme döneminin ardından yapılan yeterlilik sınavında başarı gösterilmesi üzerine asıl unvana ataması yapılan kadrolardır. 2. B Kadrolar: Kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. B kadrolarına ilk defa atanacak personelin, KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri gerekmektedir.

    KPSS'de hangi dersler var?

    KPSS'de yer alan dersler, sınavın türüne göre değişiklik gösterebilir. KPSS A Grubu sınavında genel yetenek ve genel kültür bölümlerinin yanı sıra alan bilgisi testleri de yapılır ve bu testler her alan için farklıdır. Ortak dersler ise şunlardır: Hukuk: Anayasa hukuku, idare hukuku, idari yargı, ceza hukuku, medeni hukuk, borçlar hukuku, ticaret hukuku, icra ve iflas hukuku. İktisat: Mikro ve makro iktisat, ekonomik teoriler, kamu maliyesi, devlet bütçesi, üretim ve dağıtım. Maliye: Maliye politikası, vergi sistemi, bütçeleme, mali yönetim ve kamu harcamaları. Muhasebe: Genel muhasebe, mali tablolar analizi, finansal raporlama, muhasebe ilkeleri. İstatistik ve Matematiksel Yöntemler: Veri analizi, olasılık teorisi, regresyon analizi, istatistiksel testler ve örnekleme. KPSS Lisans sınavında ise genel yetenek bölümünde Türkçe, matematik ve geometri; genel kültür bölümünde ise tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler dersleri yer alır.

    Gy ne demek?

    Gy kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir: 1. İnternet Alan Adı: IANA tarafından Guyana için tespit edilen ccTLD (country code top level domain) olarak kullanılır ve gy şeklinde yazılır. 2. Birim Ölçümü: Uluslararası Birim Sistemi'nde (SI) absorbe edilen radyasyon birimi olan gray (Gy) olarak adlandırılır. 3. Dil ve Alfabeler: Macar dilinde "gy" bir harf kombinasyonunu, Tibet alfabesinin pinyin transkripsiyonunda ise bir digrafı ifade eder. 4. Sınav Terimi: KPSS'de (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Genel Yetenek (GY) testini ifade eder.

    YDS ve YDS NET aynı mı?

    YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ve YDS NET aynı şeyler değildir. YDS, ÖSYM tarafından düzenlenen ve yabancı dil yeterliliğini ölçen bir sınavdır. YDS NET ise, sınavda doğru yapılan soruların toplamını ifade eder ve bu, sınavın puan hesaplamasında kullanılır.

    TYT en zor sınav mı?

    TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavının zor olup olmadığı, öğrencinin bireysel yeteneklerine ve hedeflerine bağlıdır. Genel olarak, TYT, AYT'ye göre daha genel ve anlama odaklı bir sınav olarak değerlendirilir. Sınavın zorluk seviyesi her yıl değişebilir ve öğrencilerin yorumları da bu duruma göre farklılık gösterebilir.

    YKS'de hangi dersler var?

    YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) aşağıdaki dersler bulunmaktadır: 1. TYT (Temel Yeterlilik Testi): - Türkçe - Matematik - Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) - Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 2. AYT (Alan Yeterlilik Testleri): - Matematik - Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 - Sosyal Bilimler-2 - Yabancı Dil (YDT) Bu dersler, öğrencilerin üniversite tercihlerini yaparken farklı puan türlerinde değerlendirilmektedir.

    6 sınıf ingilizce sınavında neler çıkacak?

    6. sınıf İngilizce sınavında çıkacak konular genellikle şu üniteleri kapsar: 1. Life (Yaşam): Simple Present Tense, telling the time, daily routines. 2. Yummy Breakfast (Nefis Kahvaltı): Likes and dislikes, accepting and refusing. 3. Downtown (Şehir Merkezi): Present Continuous Tense, comparatives, public buildings. 4. Weather and Emotions (Hava ve Emosyonlar): Weather conditions, emotions. 5. At the Fair (Fuara): Fair rides, personal opinions. Ayrıca, ikinci dönemde şu konular da eklenir: 6. Occupations (Meslekler): Professions, can/can’t, was/were, dates. 7. Holidays (Tatiller): Simple Past Tense, holiday activities. 8. Bookworms (Kitap Kurdu): Prepositions. 9. Saving the Planet (Gezegeni Korumak): Should/shouldn’t, imperatives. 10. Democracy (Demokrasi): Do’s and don’ts.

    YGS yüzde kaç etkili?

    YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı), YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sisteminin ilk aşaması olup, genel puana %40 oranında etki etmektedir.

    Meb ortak yazılı sınav senaryoları yayınlandı mı?

    Evet, MEB ortak yazılı sınav senaryoları yayınlandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk ortak yazılı sınavlarının cevap anahtarı ve soruları, 1 Kasım 2024 tarihinde MEB tarafından yayımlandı.