Malta'ya gidince denenebilecek bazı yemekler: Lampuki: Domates sosu, kapari ve yeşil biberli bir garnitür eşliğinde ızgara veya tuzlu bir turta içinde servis edilen popüler bir balık türüdür. Tavşan Güveç (Fenek): Malta'nın ulusal yemeği olarak bilinir. Kapunata: Biber, kapari, patlıcan, soğan, domates, zeytin ve sarımsak ile yapılan ve şakşukaya benzeyen bir sebze yemeğidir. Aljotta: Bolca sarımsak, baharat, domates ve balık içeren bir balık çorbasıdır. Gbejniet: Taze bir keçi peyniridir. Hobż tal-Malti: Dışı çıtır, içi yumuşak bir Malta ekmeğidir. Honey Ring (Il-Kaghag): Simite benzeyen, içine bal, tarçın ve irmik eklenen bir poğaçadır. Malta'da hem Akdeniz, hem İtalyan, hem de Orta Doğu mutfağından lezzetler bulmak mümkündür.