Kiremitte en güzel pişen tavuk tarifleri arasında "Kiremitte Kaşarlı Tavuk" ve "Kiremitte Kekikli Patatesli Tavuk" öne çıkmaktadır. Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi: Malzemeler: 4 adet patates, 1 adet tavuk göğsü, 3 diş sarımsak, 500 mililitre domates konservesi, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 100 gram kaşar peyniri, 1 fincan sıvı yağ. Hazırlanışı: Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayıp soteleyin. Üzerine baharatları ve domates konservesini ekleyip 10 dakika daha pişirin. Küp kesilmiş patatesleri kızartıp güvece alın ve tuzlayın. Pişen tavuğu patateslerin üzerine paylaştırın, rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve 180 derece fansız fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Kiremitte Kekikli Tavuk Tarifi: Malzemeler: 3 patates, 2 tavuk budu, 5 diş sarımsak, 1 kase biberli domates sos, taze kekik, sıvı yağ, tuz, karabiber, 100 gr. kaşar peyniri. Hazırlanışı: Tavuk budunu küp küp doğrayıp kavurun, doğranmış sarımsağı ekleyin. Mevsiminde hazırlanmış domates sosunu, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip bir taşım kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bol yağda kızartın. Kiremidin içine önce patatesleri alıp, üzerine pişirdiğiniz tavuk etlerini döküp yayarak kaşar peynirlerini serpiştirin ve 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.