Bakır sürahiler, doğru kullanıldığında sağlıklı kabul edilir. Bakır sürahilerin bazı sağlık faydaları: Antimikrobiyal özellikler: Bakır, doğal olarak antimikrobiyal özelliklere sahiptir, bu da bakteri ve mikroorganizmaların üremesini engelleyebilir. Mineral içeriği: Bakır sürahilerde saklanan su, bakır mineralini emebilir, bu da bakır eksikliği riskini azaltabilir. Antioksidan etki: Bakır, antioksidan özelliklere sahiptir ve hücre hasarını önleyebilir. Sıcaklık düzenlemesi: Bakır, sıcaklığı hızla ileten bir metaldir, bu sayede içindeki suyun daha uzun süre serin kalmasını sağlayabilir. Ancak, kalaysız bakır kaplar, içinde yemek bekletildiğinde 5-6 saat içinde yemekle reaksiyona girerek yeşillenme (oksitlenme) oluşturur ve yemeğin bozulmasına neden olabilir.