• Buradasın

    Yumurtaya batırılan ekmek neden dağılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurtaya batırılan ekmeğin dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
    1. Ekmek Taze İse: Taze ekmek, yumurtayı fazla emer ve pişerken dağılabilir 12. Bu nedenle, bayat ekmek kullanmak daha uygundur 12.
    2. Aşırı Islatma: Ekmek dilimlerini yumurtaya çok uzun süre veya fazla batırmak, ekmeğin dağılmasına neden olabilir 12. Hızlıca çevirip tavaya almak önemlidir 2.
    3. Yüksek Sıcaklık: Yumurtalı ekmek kızartırken yağın çok kızgın olması, ekmeğin yağ çekmesine ve dağılmasına yol açabilir 2. Yağın iyice ısınmış ama hala kızgın olmaması gerekir 5.

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

    Yumurtalı ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 8 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği; 3 yumurta; 1 çay bardağı süt (100 ml); 1 çay kaşığı Pakmaya Şekerli Vanilin; Yarım çay bardağı sıvıyağ (50 ml); Kızartmak için sıvı yağ. Yapılışı: 1. Yumurtaları, sütü ve Pakmaya Şekerli Vanilini çatalla çırpın. 2. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağları ısıtın. 3. Ekmek diliminin bir tanesini alıp her iki tarafını yumurtalı süt karışımı ile ıslatın. 4. Orta-yüksek ateşte her iki yüzeyini kızartın. 5. Kalan ekmek dilimlerini de aynı şekilde hazırlayıp kızartın. 6. Yumurtalı ekmekleri dilerseniz labne peynir ve çilek reçeli ile birlikte servis yapabilirsiniz. Alternatif bir tarif için nefisyemek.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.