• Buradasın

    Yumurtaya batırılan ekmek neden dağılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown slice of stale bread dipped in a bowl of beaten eggs, sizzling gently in a warm pan with just the right amount of oil, while a hand carefully flips it to prevent crumbling.
    Yumurtaya batırılan ekmeğin dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
    • Ekmeklerin çok ince dilimlenmiş olması 34.
    • Ekmeklerin karışıma fazla batırılması 34.
    • Doğru ekmek seçiminin yapılmaması 5. Taze ekmekler, yumurta karışımına batırıldığında kolayca dağılabilirken, bayat (birkaç günlük) ekmekler yumurtayı daha iyi emer ve pişirme sırasında parçalanmayı önler 15.
    Ayrıca, yumurta karışımının homojen olmaması ve tavanın yeterince sıcak olmaması da dağılmaya neden olabilir 15.

    Konuyla ilgili materyaller

    Yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

    Yumurtalı ekmek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı karabiber, kekik ve pul biber; 1 adet dilimlenmiş bayat ekmek; Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ. Yapılışı: 1. Bir kasede yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. 2. Dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtalı karışımın içerisine batırın. 3. Tavada yağı kızdırın. 4. Harcı içine çekmiş ekmek dilimlerini arkalı önlü altın sarısı kıvamına gelene kadar kızartın. 5. Sıcak olarak servis edin. Yumurtalı ekmek tarifinin farklı versiyonları için yemek.com, diyetkolik.com ve kevserinmutfagi.com gibi siteler ziyaret edilebilir.