Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bir rivayete göre, ilk yoğurt, göçebe Türk kavimleri tarafından karınca yumurtası kullanılarak mayalanmıştır 135. Karınca yumurtası, karınca yuvası çıkışında bulunan toprak olan karınca toprağı ile birlikte kullanıldığında yoğurdun daha lezzetli olduğu düşünülmüştür 15.
Ancak, bu konuda kesin bir bilgi bulunmamaktadır ve ilk yoğurdun nasıl mayalandığına dair farklı görüşler de mevcuttur 35.
Danimarka Teknik Üniversitesi ve Kopenhag Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı araştırmalar, yoğurdun mayalanması için gerekli bakteri ve asitlerin karıncalar tarafından sağlanabileceğini ortaya koymuştur 2.
Bağımsız bir süt ürünleri araştırmacısı olan Ian Powell ise karınca ile mayalanmış yoğurdun, günümüzdeki yoğurtların atası olduğunu düşünmenin doğru olmadığını belirtmiştir 2.
Sonuç olarak, yoğurdun atası olarak karıncayı gösteren rivayetler bulunmakla birlikte, bu konuda kesin bir bilgi ve bilimsel kanıt bulunmamaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: