Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek boyama için doğal gıda boyaları hazırlamak mümkündür. İşte bazı yöntemler:
- Kırmızı ve Pembe: 3 pancar sıkıp, içine çay bardağı dolusu şeker ekleyerek kaynatın 1. Kırmızı şuruba kabartma tozu ve su ekleyerek pembe tonları elde edebilirsiniz 1.
- Turuncu: 6 havucun suyunu bir çay bardağı şekerle kaynatarak koyulaşan şurubu turuncu renk elde etmek için kullanabilirsiniz 1.
- Mor: Bir kilo kabuklu siyah üzümü bir çay bardağı şekerle kaynatın, su ilave ederek tonunu açabilirsiniz 1.
- Yeşil: Bir demet ıspanağın suyunu bir çay bardağı şekerle kıvam alıncaya kadar kaynatın 1.
- Mavi: İki su bardağı yaban mersini suyunu 1 tepeleme yemek kaşığı şekerle kıvam alıncaya kadar kaynatarak mavi tonlarını yakalarsınız 1.
Hazırlanan doğal gıda boyalarını, ağzı kapalı kavanozlarda buzdolabında yaklaşık iki hafta saklayabilirsiniz 13. Daha uzun süre saklamak için buz kalıplarına koyup dondurucuda muhafaza edebilirsiniz 1.
Tuzlu tariflerde gıda boyasını hazırlarken şeker kullanmamanız önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: