• Buradasın

    Yeşil erikler nasıl pekiştirme yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yeşil erikleri pekiştirmek için iki yöntem önerilebilir: komposto veya turşu 3.
    Yeşil Erik Kompostosu:
    1. Malzemeler: 500 g yeşil erik, 1 su bardağı şeker, 3 lt su 3.
    2. Hazırlanışı:
      • Erikleri yıkayın ve bir tencereye alın 3.
      • Üzerine şeker ve suyu ekleyin 3.
      • Orta ateşte eriklerin kabukları soyulana kadar pişirin 3.
      • Ateşten alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin ve buzdolabına kaldırın 3.
      • Bardakta veya kasede soğuk servis edin 3.
    Yeşil Erik Turşusu:
    1. Malzemeler: 1 kg yeşil erik, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 litre içme suyu 3.
    2. Hazırlanışı:
      • Erikleri yıkayın ve saplarını ayıklayın 3.
      • Bir litre içme suyunu kaynatıp soğumaya bırakın 3.
      • Soğuyan suya kaya tuzu, sirke ve toz şekeri ekleyerek karıştırın 3.
      • Temiz bir cam kavanoza yeşil erikleri yerleştirin ve aralarına sarımsak dişleri ekleyin 3.
      • Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın 3.
      • Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 7-10 gün bekletin 3.
      • Günlük olarak kontrol edip kapağını çok hafif aralayarak gaz çıkışını sağlayın 3.
      • Turşu olgunlaştığında buzdolabına alarak daha uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yeşil erik neye iyi gelir?

    Yeşil erik, sağlık açısından birçok fayda sunar: Kalp sağlığını destekler. Kilo kontrolü sağlar. Demir emilimini artırır. Kan şekeri dengesini sağlar. Kabızlığı önleyebilir. Kemik sağlığını destekler. Göz sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yeşil eriğin kısmen asidik bir yapısı olduğundan, gastrit veya ülser gibi rahatsızlıkları olan kişilerin tüketimini sınırlamaları önerilir.

    Yeşil erik turşusu kaç günde olur?

    Yeşil erik turşusu, oda sıcaklığında 7 ila 10 gün arasında hazır hale gelir. Ne kadar uzun bekletilirse o kadar lezzeti oturur, ancak çok uzun bekletildiğinde erikler yumuşayabilir.