Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil erikleri pekiştirmek için iki farklı yöntem önerilebilir: komposto ve turşu.
Yeşil Erik Kompostosu:
- Malzemeler: 500 g yeşil erik, 1 su bardağı şeker, 3 lt su 1.
- Hazırlanışı:
Yeşil Erik Turşusu:
- Malzemeler: 1 kg yeşil erik, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 litre içme suyu 4.
- Hazırlanışı:
- Erikleri yıkayın ve saplarını ayıklayın 4.
- Bir litre içme suyunu kaynatıp soğumaya bırakın 4.
- Soğuyan suya kaya tuzu, sirke ve toz şekeri ekleyerek karıştırın 4.
- Temiz bir cam kavanoza yeşil erikleri yerleştirin ve aralarına sarımsak dişleri ekleyin 4.
- Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın 4.
- Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 7-10 gün bekletin 4.
- Günlük olarak kontrol edip kapağını çok hafif aralayarak gaz çıkışını sağlayın 4.
- Turşu olgunlaştığında buzdolabına alarak daha uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: