Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil erikleri pekiştirmek için iki yöntem önerilebilir: komposto veya turşu 3.
Yeşil Erik Kompostosu:
- Malzemeler: 500 g yeşil erik, 1 su bardağı şeker, 3 lt su 3.
- Hazırlanışı:
Yeşil Erik Turşusu:
- Malzemeler: 1 kg yeşil erik, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 litre içme suyu 3.
- Hazırlanışı:
- Erikleri yıkayın ve saplarını ayıklayın 3.
- Bir litre içme suyunu kaynatıp soğumaya bırakın 3.
- Soğuyan suya kaya tuzu, sirke ve toz şekeri ekleyerek karıştırın 3.
- Temiz bir cam kavanoza yeşil erikleri yerleştirin ve aralarına sarımsak dişleri ekleyin 3.
- Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın 3.
- Kavanozu serin ve karanlık bir yerde yaklaşık 7-10 gün bekletin 3.
- Günlük olarak kontrol edip kapağını çok hafif aralayarak gaz çıkışını sağlayın 3.
- Turşu olgunlaştığında buzdolabına alarak daha uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: