Buradasın
Yemek yerken nelere dikkat etmeliyiz nezaket ve görgü kuralları?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yerken dikkat edilmesi gereken bazı nezaket ve görgü kuralları:
- Çatal, bıçak ve kaşık kullanımı: Çatal, servis tabağının sol tarafına; kaşık ve bıçak ise sağ tarafına yerleştirilir 15. Bıçağın ağzı tabağa, çatalın dişleri ise yukarıya bakmalıdır 1.
- Ağızda yemek varken konuşmamak: Bu, diğer insanları rahatsız eder 24.
- Gürültülü ve rahatsız edecek şekilde yememek: Ağız şapırdatılmaması gerekir 2.
- Tabağa yiyebilecek kadar yemek almak: Tabak çok fazla doldurulmamalıdır 25.
- Peçete kullanmak: Yemek sırasında peçete kullanılmalıdır 25.
- Telefon ve tabletle ilgilenmemek: Yemek sırasında bu tür cihazlarla meşgul olunmamalıdır 2.
- Sofradan izin alarak öksürmek veya hapşırmak: Ağza peçete tutularak sofradan izin alınır ve kalkılır 5.
- Herkes kalkmadan sofradan kalkmamak: Herkes yemek yedikten sonra sofradan kalkılır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: