Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek masası düzeni için aşağıdaki unsurlar dikkate alınmalıdır:
- Masa Örtüsü Seçimi: Masa örtüsü, masanın ve salonun dekorasyonuna uygun olmalıdır 12. Kahvaltı ve akşam yemeği için farklı örtüler kullanılabilir 1.
- Çatal, Kaşık ve Bıçak Yerleşimi: Çatal sol tarafa, bıçak ve kaşık ise sağ tarafa yerleştirilir 23. Tatlı kaşığı ve çatalı ise tabağın üst kısmına yatay olarak yerleştirilir 5.
- Bardak ve Kadeh Düzeni: Bardaklar ve kadehler, bıçakların olduğu tarafa, yani sağ tarafa doğru dizilir ve boy sırasına göre yerleştirilir 3.
- Peçeteler: Peçeteler, çatalın soluna veya tabağın içine yerleştirilir 23.
- Dekorasyon: Mevsim çiçekleri, mumlar veya dekoratif objeler gibi aksesuarlarla masa süslenebilir 35. Ancak, masanın aşırı kalabalık olmamasına dikkat edilmelidir 5.
Ayrıca, yemek masasına ev sahibi davet etmediği sürece oturulmaması ve yemek sırasında ağızla ses çıkarılmaması gibi adab-ı muaşeret kurallarına da uyulmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: