Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi peynirleri arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Ezine Peyniri: Çanakkale'nin Ezine ilçesinde üretilen, inek, koyun ve keçi sütü karışımından elde edilen, zengin ve kremamsı dokuya sahip bir beyaz peynir türüdür 1.
- Kars Gravyeri: Kars ilinde üretilen, sert ve hafif tuzlu bir tada sahip, uzun süre olgunlaşan bir peynirdir 1.
- Mihaliç Peyniri: Bursa iline ait, koyun sütünden yapılan ve olgunlaşmış haliyle tercih edilen, tuzlu ve yoğun bir lezzet sunan bir peynir türüdür 1.
- Tulum Peyniri: Koyun sütüyle yapılan, uzun süre olgunlaşarak kendine has bir lezzet ve koku kazanan bir peynirdir 1.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, mağaralarda olgunlaşan, yöresel bir peynir çeşididir 2.
Dünya genelinde ise Parmigiano Reggiano ve Mozzarella di Bufala Campana gibi peynirler en iyiler arasında gösterilmektedir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: