Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
VK patlıcan yemeğinin nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, patlıcan yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan 234;
- 1 adet soğan 234;
- 2 diş sarımsak 234;
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 234;
- 2 adet yeşil biber ve 2 adet kırmızı biber 234;
- 3 adet domates 234;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 234;
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı 234.
Hazırlanışı:
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu su dolu bir kapta acı sularının geçmesi için bekletin 234.
- Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın 24.
- Zeytinyağını tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun, ardından biberleri ekleyip 4 dakika daha kavurun 24.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kavurun, ardından küp doğranmış domatesleri ilave edin 24.
- Süzüp duruladığınız patlıcanları ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin 24.
- Domatesler yeterince sulu değilse 1 su bardağı kaynar su ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve patlıcanlar pişene kadar kısık ateşte pişirin 24.
- Ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis edin 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: