Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 4 kemer patlıcan 1
- 1 yemek kaşığı un 1
- 2 domates 1
- 1 soğan 1
- 2 çarliston biber 1
- 1 çay kaşığı domates salçası 1
- 2 diş sarımsak 1
- Tuz 14
- Karabiber 14
- Ayçiçeği yağı (kızartmak için) 1
- Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu (servis için) 1
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde doğrayın ve üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin 1.
- Soğuk sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın 1.
- İnce doğranmış soğan, biber, domates ve salçayı tavaya ekleyip az yağ ile kavurun 1. Tuz ve karabiber ile tatlandırın 1.
- Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine isteğe göre yoğurt ve domates sosu serpebilirsiniz 1.
Püf noktası: Patlıcanları kullanmadan önce tuzlu suda bekletmek, acı tatlarını gidermeye yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: