Malzemeler:
- 300 gram tereyağı 12
- 600 gram un 12
- 1,5 su bardağı su 12
- 5 adet yumurta 12
- Kıymalı harç için: 1 adet soğan, 150 gram dana kıyma, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12
- Peynirli harç için: 1 su bardağı lor peyniri, 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) 12
Yapılışı:
- Tereyağını derin bir tencerede eritin ve üzerine unu ekleyip 3-4 dakika kavurun 12.
- Kavrulmuş una suyu azar azar ilave ederek iyice yedirin ve yumurtaları teker teker ekleyip hamura güzelce yedirin 12.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 12.
- Tepsiye dizdiğiniz hamurların ortasına parmağınızı batırıp küçük dokunuşlarla çukurlar açın ve 180 derece fırında 35 dakika pişirin 12.
- Fırından çıkardıktan sonra arzuya göre kıymalı veya peynirli harcı doldurun 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: