Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ajvar (Vav) sosu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 kg patlıcan 1
- 1 kg kırmızı biber 1
- 1 kg domates 1
- 1 adet soğan 1
- 7-8 diş sarımsak 1
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı pul biber 1
- 1,5 yemek kaşığı tuz 1
Hazırlanışı:
- Patlıcanları ve biberleri közleyin 15.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun 1.
- Sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurun 1.
- Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun 1.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin 1.
- Karışımı blenderdan geçirin 1.
- Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın 1.
- 10-15 dakika daha pişirin 1.
- Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın 1.
- Kavanozları suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin 1.
- Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dakika kaynatın 1.
- Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp ters çevirerek tezgahın üzerine kapatın 1.
- 1 gece bu şekilde bekletip ertesi gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: