Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Vav sosu" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, vişne sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 400 gram vişne 2;
- yarım su bardağı toz şeker (200 ml bardak yarısı) 2;
- 1 su bardağı su (200 ml) 2;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (yarım çay bardağı su ile açın) 2;
- 1 çay kaşığı tereyağı 2.
Yapılışı:
- Vişnelerin çekirdeğini ayıklayın 2.
- Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri orta boy derin bir tencereye koyun ve ocak üzerine alın 2.
- Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin 2.
- Bir su bardağı su dökün 2.
- 2 yemek kaşığı mısır nişastasını az su ile açıp sosun içine dökün 2.
- Güzelce karıştırıp hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin 2.
- Kıvamı çok sıvı ise az miktar nişastayı tekrar su ile açıp ekleyin, çok katı ise azar azar su ekleyebilirsiniz 2.
- Sos piştikten sonra parlaklık vermesi için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın 2.
- Ocaktan alıp kenarda kısa bir süre ılımaya bırakın 2.
Vişne sosunu sütlü tatlı, cheesecake, kek ve pastaların üzerinde kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: