• Buradasın

    Vav sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a wooden table displaying fresh eggplants, red peppers, tomatoes, onions, and garlic, alongside a bubbling pot of simmering ajvar sauce, with a smiling middle-aged woman in an apron stirring the mixture with a wooden spoon.
    "Vav sosu" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, vişne sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
    Malzemeler:
    • 400 gram vişne 2;
    • yarım su bardağı toz şeker (200 ml bardak yarısı) 2;
    • 1 su bardağı su (200 ml) 2;
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (yarım çay bardağı su ile açın) 2;
    • 1 çay kaşığı tereyağı 2.
    Yapılışı:
    1. Vişnelerin çekirdeğini ayıklayın 2.
    2. Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri orta boy derin bir tencereye koyun ve ocak üzerine alın 2.
    3. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin 2.
    4. Bir su bardağı su dökün 2.
    5. 2 yemek kaşığı mısır nişastasını az su ile açıp sosun içine dökün 2.
    6. Güzelce karıştırıp hafifçe koyu bir kıvam alana kadar pişirin 2.
    7. Kıvamı çok sıvı ise az miktar nişastayı tekrar su ile açıp ekleyin, çok katı ise azar azar su ekleyebilirsiniz 2.
    8. Sos piştikten sonra parlaklık vermesi için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın 2.
    9. Ocaktan alıp kenarda kısa bir süre ılımaya bırakın 2.
    Vişne sosunu sütlü tatlı, cheesecake, kek ve pastaların üzerinde kullanabilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vav sos ne işe yarar?

    Vav Wings Medium Buffalo Sos, çıtır tavuk, kanat ve kızartmalara eşlik eden, orta acı seviyesinde bir sosdur.