• Buradasın

    Vav sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ajvar (Vav) sosu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 kg patlıcan 1
    • 1 kg kırmızı biber 1
    • 1 kg domates 1
    • 1 adet soğan 1
    • 7-8 diş sarımsak 1
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1
    • 1 yemek kaşığı pul biber 1
    • 1,5 yemek kaşığı tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Patlıcanları ve biberleri közleyin 15.
    2. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun 1.
    3. Sarımsakları rendeleyip ekleyin ve kavurun 1.
    4. Domatesleri rendeleyip ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun 1.
    5. Kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve biberleri ekleyin 1.
    6. Karışımı blenderdan geçirin 1.
    7. Tuz ve pul biberini ekleyip karıştırın 1.
    8. 10-15 dakika daha pişirin 1.
    9. Sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın 1.
    10. Kavanozları suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin 1.
    11. Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dakika kaynatın 1.
    12. Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp ters çevirerek tezgahın üzerine kapatın 1.
    13. 1 gece bu şekilde bekletip ertesi gün güneş görmeyen serin bir dolaba kaldırın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Vav sos ne işe yarar?

    Vav Wings Medium Buffalo Sos, çıtır tavuk, kanat ve kızartmalara eşlik eden, orta acı seviyesinde bir sosdur.