Buradasın
Üzüm pekmezli fındıklı kesme nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzüm pekmezli ve fındıklı kesme yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı su 1;
- 2 su bardağı üzüm pekmezi 1;
- 2 yemek kaşığı tepeleme un 1;
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1;
- 1 su bardağı ceviz 1;
- Yağlı kağıt 2.
Yapılışı:
- Su ve pekmezi tencereye alın 1.
- Nişasta ve unu ekleyip, muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırın 1.
- Servis edeceğiniz kabı yağlayın 1.
- Pekmezli kesme muhallebinin yarısını tepsiye dökün ve üzerine cevizleri ilave edin 1.
- Kalan yarısını da cevizlerin üzerine ekleyip oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına aktarın 1.
- Buzdolabında 4 saat bekledikten sonra servis edin 1.
Ayrıca, üzüm pekmezli ve fındıklı krokan tarifi için Tavsiye Tarifler sitesini ziyaret edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: