Amasya Unutma Beni Tatlısı Tarifi: Malzemeler: 1 su bardağı pekmez; 2 yemek kaşığı şeker; 1 su bardağı su; Dilimlenmiş köy ekmeği. Yapılışı: 1. Küçük bir tencereye pekmez ve suyu koyup kaynamaya bırakın. 2. Şerbet olduktan sonra ekmekleri içine atın ve pişirmeye devam edin. 3. Ekmekler şerbeti çektikten sonra bir maşa yardımıyla tencerenin içinden alın. 4. Hazır olan ekmekleri servis tabağına alıp üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz. Alternatif Malzemeler: 125 gr tereyağı; 1 çay bardağı ceviz içi; 1 çorba kaşığı antepfıstığı; Vişne reçeli. Not: Tatlıyı yaparken köy ekmeği kullanılması önerilir. Ekmeklerin fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu kullanılabilir.