Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üçüncü nesil kahvenin ekşi olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Kavrulmuş kahvenin derecesi 12. Daha düşük profilde kavrulan kahve, daha kalın partiküllerde öğütüldükten sonra daha uzun demleme metotlarıyla hazırlanır 1. Eğer kahve yeni kavrulmuşsa, karbondioksit salımı yapmadığı için acı tatlar ön planda olabilir 2.
- Kahve türü 4. 3. nesil kahve akımında kaliteli bir kahve ortaya çıkarmak için Arabica kahveler kullanılır 4. Arabica çekirdekler, Robusta çekirdeklerine göre daha yumuşak ve aromatik bir kahve sunar 4.
Kahvenin tadı, demleme yöntemi, kullanılan ekipman ve kahve çekirdeklerinin kökeni gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: