1., 2. ve 3. nesil kahve akımları, kahvenin işlenmesi, tüketimi ve sunumundaki değişimleri ifade eder 4.
- 1. Nesil Kahve: 1900'lerin başında ortaya çıkmıştır 13. Suda çözünebilen ve kimyasal işlemlerden geçen toz kahvelerle karakterizedir 13. Bu dönemde kahvenin kalitesi değil, niceliği ön plandaydı 3.
- 2. Nesil Kahve: 1960'ların sonunda başlamıştır 12. Daha doğal ve kaliteli kahve çekirdekleri kullanılmaya başlanmıştır 12. Espresso, cappuccino, latte gibi kahve çeşitleri ve soğuk demleme gibi farklı demleme metotları bu dönemde ortaya çıkmıştır 12.
- 3. Nesil Kahve: 2000'li yıllarda yaygınlaşmıştır 4. Kahvenin yetiştiği coğrafi bölge, çekirdeğinin türü, içerdiği kafein miktarı, hasat dönemi ve şekli, kavrulma süresi gibi detaylara önem verilir 12. Baristalık mesleği bu dönemde ortaya çıkmıştır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: