Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşudaki mavi rengi düzeltmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Taze sarımsak kullanımı: Olgunlaşmamış sarımsaklarda enzimler daha az olduğundan mavileşme daha az gözlenir 12.
- Konserve tuz tercihi: Konserve tuzlarda bakır içeriği daha düşük olduğundan mavi renk oluşumu azalır 12.
- Isıl işlem uygulaması: Pişirme gibi ısıl işlemler, sarımsaktaki aktif enzimleri denatüre ederek mavileşmeyi önler 12.
- Sitrik asit (limon tuzu) kullanımı: Gıda mühendislerince önerilen 1000'de 1 oranındaki sitrik asit, mavileşme riskini azaltabilir 4.
Ayrıca, turşunun yapıldığı kapların paslanmaz çelikten olması, demir gibi metallerin turşuya karışmasını engelleyerek mavi renk oluşumunu önleyebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: