Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen toyunda (düğün) genellikle şu yemekler sunulur:
- Etli çorba (şurpa) 123. İçinde patates, havuç ve dana veya koyun eti bulunur 23.
- Fıtçi 23. Mayalı hamurun içine kıymalı harç eklenerek hazırlanan bir yemektir 23.
- Badamjan Gatlamasy 23. Kızartılmış patlıcan ve isteğe göre domates ve sebzelerle yapılan bir yemektir 23.
- Gelin Budu Köfte 23. Kıyma, pirinç, soğan ve baharatlarla yapılıp kızartılır 23.
- Türkmen Mantısı 23. Bohça şeklinde kapatılan mantının içine kıyma yerine patates ve peynir de konulabilir 23.
- Shashlyk 23. Kuzu kuşbaşından yapılan bir şiş kebabıdır 23.
- Etli Pilav 23. Genellikle havuç ve kırmızı et veya tavukla hazırlanan bir pilav çeşididir 23.
Ayrıca, toylarda mevsime göre kavun, karpuz ve söğüş sebzeler de sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: