• Buradasın

    Türkiye'nin ilk kadın kasabı kimdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A determined Turkish woman in a white butcher's apron, standing confidently behind a counter with fresh cuts of meat, surrounded by traditional Turkish spices and a bustling local market in the background.
    Semrah Doğan, Türkiye'nin ilk kadın kasabıdır 234.
    1975 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinde doğan Doğan, 14 yaşında kasap çırağı olarak çalışmaya başlamış ve 20 yıllık deneyimiyle Türkiye'nin ilk uzman kadın kasabı unvanını almıştır 23.

    Konuyla ilgili materyaller

    A Turkish woman in a white apron and hairnet expertly cuts fresh meat behind a glass counter in a bustling butcher shop, with neatly arranged cuts of lamb and beef on display.

    Kasap kadın ne iş yapar?

    Kasap kadınlar, et ve tavuk ürünlerini temin etme, kesme, parçalama, miktar belirleme, paketleme ve satışını gerçekleştirme gibi işlemleri yapar. Kasap kadınların görevlerinden bazıları şunlardır: Sipariş listesi düzenleme. Fiyat etiketleri düzenleme. Ürünlerin temizliğini, sağlığa uygunluğunu, yağ-kemik oranlarını ve damga kontrolünü kontrol etme. Çalışma aletlerinin bakımını yapma. Satışa sunulacak ürünleri depodan çıkarma. Karkası (gövde) parçalayıp ana bölümlerine ayırma. Ana bölümleri müşteri isteğine göre şekillendirme. Ürünü kemiksiz hale getirme. Kemiksiz kısımlardan kıyma yapma. Rosto, kuşbaşı, şişlik, kavurmalık, ızgaralık, biftek, pirzola yapma. Ürün artıklarını değerlendirme. Et ve tavuk ürünlerinin satışını gerçekleştirme. Kasap kadınlar, et kesimhanelerinde, marketlerde ve restoranlarda çalışabilir.