Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de çeşitli üretim yöntemlerine ve özelliklerine göre farklı rakı türleri bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Klasik Rakı: Suma ve tarımsal kökenli etil alkolün karıştırılması ve anason tohumu ile ikinci kez damıtılması ile elde edilir 14.
- Harman Rakı: Mevcutta üretilmiş dökme rakıların belirli miktar ve oranda karıştırılması ile oluşur 1.
- Yaş Üzüm Rakısı: Yalnızca yaş üzüm sumasının anason tohumu ile ikinci kez damıtılması ile elde edilir 1.
- 3 Distile Rakı: Sumanın bakır imbiklerde, her defasında anason tohumu eklenerek 3 kere damıtılması ile üretilir 1.
- Organik Rakı: Organik sumanın organik anason tohumu ile damıtılması sonucu elde edilir 1.
- Göbek Rakısı: Damıtma sürecinde sadece ortadaki kısmın kullanılması ile üretilir ve daha kaliteli olarak kabul edilir 23.
- Meşe Fıçıda Dinlendirilmiş Rakı: Genel rakı üretim süreçlerinin ardından bir kısmının meşe fıçılarda dinlendirilmesi ile elde edilir 1.
- Yıllandırılmış Rakı: Damıtımdan çıkan rakının şişe üzerinde belirtilen süre boyunca meşe fıçılarda yıllandırılması ile üretilir 1.
Bu liste, tüm rakı çeşitlerini kapsamamaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: