Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin bazı sokak lezzetleri:
- Simit 135. Genellikle peynir, çay veya ayranla tüketilen, susamla kaplanmış, çıtır dış yüzeye sahip bir hamur işi 13.
- Boyoz 12. İzmir'in simgelerinden olan, çıtır çıtır bir hamur işi 12.
- Döner 13. Etin odun ateşinde pişip ekmek veya lavaş ile servis edildiği bir lezzet 13.
- Balık ekmek 23. Taze balığın kömür ateşinde pişirilip ekmeğin içinde servis edildiği bir lezzet 3.
- Midye dolma 123. Baharatlı pilavla doldurulmuş midyeler, limon ve acı sos ile servis edilir 3.
- Kumpir 23. Fırınlanmış patatesin üzerine çeşitli malzemelerle doldurulmuş bir lezzet 3.
- Kokoreç 23. Kuzu bağırsağının baharatlarla pişirilip ekmek içinde veya tabakta servis edilen bir lezzet 3.
- Bici bici 15. Adana'ya özgü, buzların ezilmesi ve üzerine pudra şekeri ile gıda boyası eklenmiş şerbet dökülerek yapılan bir soğuk tatlı 15.
- Nohut pilav 25. Nohut ve pilavın çeşitli malzemelerle sunulduğu bir lezzet 5.
- Kestane kebap 25. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden, közlenmiş kestane 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: