Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma dolması tuffahiye tarifi:
Malzemeler:
- 6 adet orta boy elma 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
- Yarım su bardağı ceviz içi veya badem içi (iri doğranmış) 1
- Yarım su bardağı kuş üzümü (yıkanmış ve süzülmüş) 1
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1
- 1 su bardağı su 1
- Yarım limon suyu 1
- Üzeri için: Kaymak veya vanilyalı dondurma (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Elmaların üst kısımlarını oyarak içlerini boşaltın ve limon suyu ile ovun 13.
- Bir kasede toz şeker, ceviz içi, kuş üzümü ve tarçını karıştırın 1.
- Hazırladığınız harcı elmaların içine paylaştırın 1.
- Elmaları geniş bir tencereye veya derin bir fırın kabına yerleştirin ve elmaların altına 1 su bardağı suyu dökün 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika) 13.
- Piştikten sonra tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin ve isteğe bağlı olarak dondurma ile servis yapın 1.
Kuzu incikli tuffahiye tarifi:
Malzemeler:
- 6 kuzu incik 24
- 1 soğan 24
- 100 gr tereyağı 24
- 1,5 su bardağı elma suyu (ekşi) 24
- 1 çay kaşığı tarçın 24
- 1 çay kaşığı toz zencefil 24
- 1 tatlı kaşığı un 24
- Yarım çay bardağı su 24
- Tuz 24
- Karabiber 24
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: