• Buradasın

    Triliçe yerine ne yapılabilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Triliçe yerine yapılabilecek bazı tatlı seçenekleri:
    • Poğaça 2.
    • Elmalı kurabiye 2.
    • Gül böreği 2.
    • Makarna salatası 2.
    • Kısır 2.
    Ayrıca, trileçe yerine karamel sos yerine frambuaz sosu kullanılarak hazırlanan versiyon da tercih edilebilir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Trileçe muadili nasıl yapılır?

    Trileçe muadili olarak, benzer malzemelerle hazırlanan ve üç sütlü tatlı anlamına gelen tres leches tarifi kullanılabilir. İşte gerekli malzemeler ve yapım aşamaları: Malzemeler: 4 büyük boy yumurta; 1 su bardağı un; 1 çay bardağı toz şeker; 1 paket şekerli vanilin; 1 paket kabartma tozu; 3,5 su bardağı soğuk süt; 1/2 su bardağı toz şeker; 1 paket krema; 5 yemek kaşığı toz şeker (karamel için); 1,5 çorba kaşığı tereyağı (karamel için); 1/2 çay bardağı süt (karamel için). Yapılışı: 1. Fırını 180 derecede ısıtın. 2. Unu ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta bekletin. 3. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırarak akların üzerine şekeri ilave edip mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. 4. Vanilyasını ekleyin ve karışıma yumurtaları ekleyerek 1 dakika daha çırpın. 5. Mikseri kapatın ve unu spatula yardımıyla karışıma ekleyin. 6. Tepsiye dökün ve fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 7. Şerbetin yapımı için sütü bir tencereye koyun ve şeker eriyecek kadar ısıtın. 8. Isınan süte şekeri ekleyin, ateşten alın ve içerisine kremayı ekleyin. 9. Soğuması için kenara bırakın. 10. Fırından çıkardığınız kek iyice soğuduktan sonra dilimleyin ve soğumuş şerbeti üzerine eşit şekilde dökün. 11. Buzdolabında bir saat kadar bekletin ve karameli üzerine ilave edin.

    Triliçe ve revaninin farkı nedir?

    Trileçe ve revani arasındaki temel farklar şunlardır: Trileçe: Köken: Balkan veya Latin Amerika kökenli olduğu tartışılmaktadır. Malzeme: Sütlü karışım (süt, krema, şeker) ve karamel veya frambuaz sos içerir. Şerbet: Sütlü şerbet, pandispanyanın içindeki boşluklara dolacak şekilde hazırlanır. Revani: Köken: Türk tatlısı olarak kabul edilir. Malzeme: Şerbet (su, şeker, limon suyu) ve irmik içerir. Şerbet: Sıcak kekin üzerine dökülür.