Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toruko pilavı, Japonya'nın Nagasaki prefektörlüğünün mutfağında yer alan bir yemektir 1.
Malzemeleri:
Özellikleri:
- Yemeğin isminde "toruko" (トルコ, "Türk") kelimesi bulunsa da yemeğin Türk mutfağıyla hiçbir ilgisi yoktur 1.
- Nagasaki prefektörlüğünde popüler bir yerel yemektir ve diğer prefektörlüklerde nadiren servis edilir 1.
- Nagasaki'de bu yemeği sunan 100'den fazla restoran vardır 1.
- 16 Eylül, Nagasaki'de "Toruko Pilavı Günü" olarak kutlanır 1.
Bu yemek, 1950'lerde Japonya'daki Bistro Bordeaux restoranının kurucusunun babası Ichiro Uehara tarafından geliştirilmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: