Buradasın
Topkapı Sarayı'nda hangi yemekler yapılırdı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topkapı Sarayı'nda yapılan yemeklerden bazıları şunlardır:
- Et, tavuk ve balık yemekleri 2. Kuzu kapama, hünkâr beğendi, iç pilavı, etli dolma, yaprak sarma gibi yemekler 2.
- Pilav çeşitleri 24. Acem pilavı, dâne-i kâbuniyye, hünkâr pilavı gibi yemekler 4.
- Yahniler 24. Beyaz yahni, kırmızı yahni, papaz yahnisi gibi yemekler 4.
- Çorbalar 23. Mercimek çorbası, terbiyeli ciğer çorbası, tavuk çorbası gibi yemekler 4.
- Dolmalar 2. Ekmek dolması, elma dolması, erik dolması gibi yemekler 4.
- Helvalar 24. Gaziler helvası, haşhaş helvası, irmik helvası gibi tatlılar 4.
- Şerbetli tatlılar 24. Baklava, balparmak tatlısı, bülbülyuvası gibi tatlılar 4.
Ayrıca, saray mutfağında zeytinyağlılar ve çeşitli piyazlar da hazırlanırdı 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: