Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tonton tarifi iki farklı şekilde yapılabilir: pasta ve çörek tarifi.
Tonton pastası tarifi:
- Malzemeler: 4 su bardağı süt, 2 kaşık un, 1 kaşık pirinç unu, 2 kaşık nişasta, 1 kaşık hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı ceviz, 2 paket pötibör bisküvi, 50 gr margarin, 1 adet yumurta, 2 adet muz, 2 adet elma 1.
- Yapılışı:
- Süt, un, nişasta, pirinç unu, vanilya ve yumurtayı iyice çırpın 1.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin ve ateşten indirir indirmez margarini ekleyin 1.
- Karışım biraz soğuyunca mikserle 10 dakika çırpın 1.
- Bisküvileri ufak parçalara bölün, muz ve elmaları küçük küçük doğrayıp bisküvilere karıştırın 1.
- Bu karışımı çırptığınız kremaya ekleyin 1.
- Alüminyum folyo serdiğiniz bir kaseye muzlu kremalı karışımı dökün ve bir gece buzdolabında bekletin 1.
- Üzerini fındık ya da cevizle süsleyip servis yapın 1.
Tonton çörek tarifi:
- Malzemeler: Yarım su bardağı erimiş margarin, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 10-15 adet kuru kayısı, 1 kahve fincanı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un 25.
- Yapılışı:
- Kuru kayısıları küçük küçük doğrayın 25.
- Bir kabın içerisine eritilmiş margarin, toz şeker, süt, yoğurt, yumurta, rendelenmiş portakal kabuğu, kuru kayısı, kuş üzümü, tarçın ve kabartma tozunu koyarak karıştırın 25.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 25.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvalayın, toz şekere bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin 25.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: