• Buradasın

    Ton balığı tataki nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ton balığı tataki yapmak için gerekli malzemeler:
    • 120 gr taze ton balığı 1;
    • 2 gr kajun baharatı 1;
    • 2 gr değirmen biber 1;
    • 2 gr taze fesleğen 1;
    • 20 gr renkli biber 1;
    • 15 gr havuç 1;
    • 15 gr taze soğan 1;
    • 15 gr taze zencefil 1;
    • 3 gr deniz tuzu 1;
    • 2 gr bonito flakes 1;
    • 3 cl panzu sos 1.
    Hazırlanışı:
    1. Önceden marine edilmiş ton balığı filetolarını, kalın tabanlı bir tavada pişirin 1.
    2. Pişirdikten sonra filetoları ince dilimler halinde kesin 1.
    3. Sebzeleri julyen şeklinde doğrayın 1.
    4. Dilimlenmiş ton balığı filetolarını servis edeceğiniz tabağa düzenli bir şekilde yerleştirin 1.
    5. Üzerine julyen kesilmiş sebzeleri ekleyin 1.
    6. Ton balığı tatakiyi, kavrulmuş susam ve panzu sos ile tatlandırın 1.
    7. Son dokunuş olarak bonito flakes ile süsleyerek servis edin 1.
    Püf noktaları:
    • Ton balığı filetolarını pişirirken çok fazla pişirmemeye dikkat edin, etin lezzeti kaybolmasın 1.
    • Marine işlemi, tataki’nin lezzetini daha da artırır 1.
    • Kullanılacak panzu sos, yemeği tamamlayan özel bir tat katıcıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ton balığının piştiğini nasıl anlarız?

    Ton balığının piştiğini anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir: Renk: Somon ve ton balığı piştiğinde orta kısımları koyu pembe bir renk alır. Doku: Taze ton balığı eti sıkı ve elastik olmalıdır; parmağınızla hafifçe bastırdığınızda çökme olmamalı ve hızla eski haline dönmelidir. Balık bütünse: Sırt yüzgeci kolayca kopuyorsa balık pişmiş demektir. Tavada ton balığı pişirilirken, mühürleme yöntemiyle pişiriliyorsa, yüksek ısı kullanılarak balığın dışı hızla kızartılır. Ton balığının pişip pişmediğini kesin olarak anlamak için Kanada Balık Kuralı da kullanılabilir.

    Ton balığı en güzel nasıl pişirilir?

    Ton balığının en güzel pişirme yöntemlerinden bazıları şunlardır: Tavada pişirme. Kızartma. Mikrodalga. Ton balığının en yaygın tüketim şekli ise konserve olarak kullanılmasıdır ve konserve ton balığının pişirilmesine gerek yoktur. Ton balığı pişirme yöntemleri, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Ton balığı ile en güzel ne yapılır?

    Ton balığı ile yapılabilecek en güzel şeylerden bazıları şunlardır: Ton balıklı salata. Ton balıklı dürüm. Ton balıklı makarna salatası. Ton balıklı pizza. Ton balıklı köfte. Ton balığı, ayrıca sandviç, kanepe, soğuk dolma, kinoa salatası, wrap, brik börek gibi birçok farklı tarifte de kullanılabilir.

    Ton balığının en lezzetli hali nedir?

    Ton balığının en lezzetli hali, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ancak, ton balığının lezzetli olduğu bazı tarifler şunlardır: Ton balıklı makarna. Ton balıklı wrap. Kaşarlı ton balıklı schnitzel köfte. Ton balıklı milföy. Ton balıklı mayonezli sandviç. Ayrıca, ton balığı salatalar, pizzalar ve çeşitli tatlılarda da kullanılabilir.