Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ton Balığı Tataki Tarifi:
Malzemeler:
- 120 gr taze ton balığı 12
- 2 gr kajun baharatı 1
- 2 gr değirmen biber 1
- 2 gr taze fesleğen 1
- 20 gr renkli biber 1
- 15 gr havuç 1
- 15 gr taze soğan 1
- 15 gr taze zencefil 1
- 3 gr deniz tuzu 1
- 2 gr bonito flakes 1
- 3 cl panzu sos 1
Hazırlanışı:
- Önceden marine edilmiş ton balığı filetolarını, kalın tabanlı bir tavada 20 gr yağ ile alt üst çevrilerek pişirin 2.
- Pişirdikten sonra filetoları ince dilimler halinde kesin 12.
- Sebzeleri julyen şeklinde doğrayın 12.
- Dilimlenmiş ton balığı filetolarını servis edeceğiniz tabağa düzenli bir şekilde yerleştirin 1.
- Üzerine julyen kesilmiş sebzeleri ekleyin 1.
- Ton Balığı Tataki’yi, kavrulmuş susam ve panzu sos ile tatlandırın 12.
- Son dokunuş olarak Bonito flakes ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: