Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ton balığı tataki yapmak için gerekli malzemeler:
- 120 gr taze ton balığı 1;
- 2 gr kajun baharatı 1;
- 2 gr değirmen biber 1;
- 2 gr taze fesleğen 1;
- 20 gr renkli biber 1;
- 15 gr havuç 1;
- 15 gr taze soğan 1;
- 15 gr taze zencefil 1;
- 3 gr deniz tuzu 1;
- 2 gr bonito flakes 1;
- 3 cl panzu sos 1.
Hazırlanışı:
- Önceden marine edilmiş ton balığı filetolarını, kalın tabanlı bir tavada pişirin 1.
- Pişirdikten sonra filetoları ince dilimler halinde kesin 1.
- Sebzeleri julyen şeklinde doğrayın 1.
- Dilimlenmiş ton balığı filetolarını servis edeceğiniz tabağa düzenli bir şekilde yerleştirin 1.
- Üzerine julyen kesilmiş sebzeleri ekleyin 1.
- Ton balığı tatakiyi, kavrulmuş susam ve panzu sos ile tatlandırın 1.
- Son dokunuş olarak bonito flakes ile süsleyerek servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: