Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat bez sucuk, diğer sucuklardan birkaç önemli özellikle ayrılır:
- Üretim Yöntemi: Geleneksel yöntemlerle, ısıl işlem görmeden üretilir 23.
- Hammadde: Üretimde sadece doğal ortamda veya yaylalarda yetiştirilen danaların karkas eti kullanılır 1.
- Kılıf: Hayvan bağırsağı yerine, "mermerşahi" adı verilen pamuklu bir kumaştan yapılan bez kılıflara doldurulur 34.
- Fermantasyon: Doğal fermantasyon yöntemiyle yapılır ve bu süreçte Lactobacillus, Staphylococcus, Micrococcus cinslerinin mikroorganizmaları kullanılır 12.
- Görünüm: Fermantasyon ve olgunlaştırma sürecinde bez kılıf içinde yassılaştığı için karakteristik bir yapıya sahiptir 14.
- İçerik: Koruyucu madde içermez ve üretiminde sodyum nitrat gibi kimyasal katkı maddeleri kullanılmaz 23.
- Lezzet: Doğal kurutma yöntemiyle elde edilen yoğun ve baharatlı bir tada sahiptir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: