• Buradasın

    Tofunun sert olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tofunun sert olması için presleme işleminin daha uzun süre uygulanması gerekir 134.
    Sert tofu elde etmek için:
    • Tofu bloğunu paketinden çıkarın 5.
    • Temiz bir mutfak havlusuna veya birkaç kat kağıt havluya sarın 5.
    • İki tabak arasına yerleştirip üzerine kitap gibi ağır bir nesne koyun 5.
    • En az 30 dakika, vaktiniz varsa birkaç saat bu şekilde bekletin 5.
    Daha sert bir kıvam için presleme işlemi 45-50 dakika yapılabilir 3.
    Tofunun sertleşmesi için kullanılan bir diğer yöntem ise pıhtılaşma için limon suyu yerine nigari (deniz suyundan elde edilen magnezyum klorür) kullanmaktır 34.
    Tofu yaparken kullanılan malzemelerin kalitesi ve üretim yöntemi de sertlik üzerinde etkili olabilir.
    Tofu yaparken doğru yöntemleri uygulamak için bir uzmana danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tofuda neden sirke kullanılır?

    Tofuda sirke kullanılmasının nedeni, soya sütündeki proteinleri ve yağları koagüle ederek çökelti oluşmasını sağlamaktır. Sirke, evde tofu yapımında pıhtılaştırıcı olarak kullanılabilir.

    Tofu nasıl tüketilir?

    Tofu çeşitli şekillerde tüketilebilir: 1. Kahvaltıda: Doğrudan tüketilebilir veya omletlerin içine eklenebilir. 2. Salatalarda: Salatalık, biber ve domates gibi sebzelerle birlikte kullanılabilir. 3. Makarnalarda: Makarna ve çorbalara eklenerek tüketilebilir. 4. Kızartma: Tavada kızartarak veya ızgarada pişirerek yenebilir. 5. Tatlılarda: İpek tofu (silken tofu) smoothie'lere ve tatlılara eklenerek kremsi bir yapı kazandırır. Ayrıca, tofu çeşitli baharatlar ve soslarla tatlandırılarak da kullanılabilir.

    Tofu nasıl yapılır?

    Tofu yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram soya fasulyesi; 250 ml limon suyu (veya sirke); Su. Yapılışı: 1. Soya fasulyelerini bir gece önceden 3,5-4 litre suya koyup yumuşayıncaya kadar bekletin. 2. Ertesi gün soya fasulyelerini blender ile ezin ve ezilmiş fasulyeleri bir tencereye aktarın. 3. Üzerine yaklaşık 2 litre su ekleyip kaynatın ve ılıyana dek soğumaya bırakın. 4. Karışımı tülbentten geçirin ve elde ettiğiniz sıvı kısmı ayrı bir tencereye alın. 5. Tenceredeki soya sütünün içine limon suyunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika kaynatın. 6. Pıhtılaşma tamamlanınca karışımı ocaktan alın, pıhtıları temiz bir kaba veya beze aktarın, üzerini düzeltip fazla suyunu süzdürmek için bastırın. 7. Tofu kalıbını ağırlık ile bastırarak tamamen sıkışmasını sağlayın ve soğumaya bırakın. 8. Buzdolabında saklayın. Evde tofu yaparken organik soya fasulyesi kullanılması önerilir, çünkü soya fasulyesi GDO'lu olma ihtimali yüksek bir malzemedir.