Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Titanyum, kimyasal olarak durağan bir yapıya sahip olduğundan, yüksek ısıda bile yiyeceklerle reaksiyona girmez ve sağlığa zararlı maddeler salınımı yapmaz 12. Ayrıca, titanyum kaplamalı tepsiler yapışmaz özelliğe sahiptir, bu da daha az yağ kullanılarak daha sağlıklı pişirme yapılmasını sağlar 34.
Ancak, kullanım esnasında metal mutfak gereçlerinin kullanılması ve titanyum kaplamanın zarar görmesi, bu elementin yemeklere karışmasına neden olabilir ve bu da sağlık açısından bazı riskler taşır 2. Bu yüzden, titanyum tepsilerin kaplamasına zarar vermemek için metal yerine silikon, tahta veya plastikten yapılmış aletler kullanılması önerilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: