Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağında asitliği düşürmek için nötralizasyon işlemi uygulanır 123. Bu işlem, asitliği yüksek olan kremanın, pastörizasyona dayanabilecek bir değere asitliğini düşürmek amacıyla yapılır 4.
Nötralizasyon için kullanılan maddeler:
- Kalsiyumlu nötrleştiriciler: Kalsiyum oksit, kalsiyum hidroksit 23.
- Magnezyumlu nötrleştiriciler: Magnezyum oksit, magnezyum hidroksit 23.
- Sodyumlu nötrleştiriciler: Sodyum hidroksit, sodyum bikarbonat, sodyum karbonat 123.
Uygulama:
- 23-32°C’lerde %10-15’lik konsantrasyonda hazırlanır 3.
- Asitlik derecesi en çok 27 SH olan kremalara uygulanarak asitlik 10-11 SH’ya kadar düşürülür 3.
- Asitliği 27 SH’dan yüksek olan kremalarda nötralizasyon sonucunda aroma bozukluğu ve pütürlü yapı oluştuğundan tereyağı üretiminde kullanılmaz 3.
Nötralizasyon işlemi, tereyağının dayanma süresini artırır ve kimyasal kalitesini korur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: