Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağında asitliği düşürmek için nötralizasyon işlemi uygulanır 12. Bu işlem şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Kremanın Hazırlanması: Krema, pastörizasyon öncesi asitliğinin 10-11 °SH'ya düşürülmesi için nötralizan maddelerle işlenir 13.
- Katkı Maddeleri: Nötürleyici olarak genellikle sodyum hidroksit, kalsiyum hidroksit veya magnezyum hidroksit gibi alkaliler kullanılır 25.
- Uygulama: Nötürleyici madde, krema karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir ve katım anında kremanın sıcaklığı 23-32 °C civarında olmalıdır 13.
- Standardizasyon: Nötralizasyondan sonra kremanın yağ oranı %30-35'e düşürülür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: