Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tencere kapağı kapalı tutulduğunda şu avantajlar sağlanır:
- Besin değeri korunur 1. Gıdalarda bulunan vitamin ve mineraller, kapak kapalı olduğunda havayla temas etmediği için daha iyi korunur 1.
- Pişirme süresi kısalır 15. Buhar içeride kaldığı için yemekler daha hızlı pişer 15.
- Enerji tasarrufu sağlanır 2. Kapak kapalı olduğunda kaynatma süreci daha hızlı gerçekleşir 2.
- Lezzet artar 4. Tencerenin kapağı kapalı olduğunda buhar içeride kalır ve yemeğin lezzeti korunur 4.
Ancak, kızartma gibi bazı pişirme yöntemlerinde kapak kapalı olmamalıdır, çünkü oluşan buhar kapakta toplanıp tekrar yağa damlayarak yanıklara neden olabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: